Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.02.2019.

Književni petak: 'Dobri loši' i 'loši dobri' književni tekstovi
Održava se
15.02.2019. u 20h

Nova, 64. sezona tribine Književni petak započinje s četiri nova urednika: Mirelom Priselac, Hrvojem Pukšecom, Andrijom Škarom i Lovrom Škopljancem. Zanimljivih tema neće nedostajati ni ove sezone, pa će se tako govoriti o školskoj lektiri, „otočkoj“ književnosti, glazbenoj kritici, TV serijama, reklamnim tekstovima te drugim aktualnim pitanjima.

Sezonu otvara Lovro Škopljanec u petak 15. veljače u 20 sati u Galeriji Kupola Gradske knjižnice, Starčevićev trg 6, s temom "Dobri loši" i "loši dobri" književni tekstovi. Na tribini će se govoriti o dva suprotstavljena pola književnih tekstova - to su književno vrijedni, ali publici nezanimljivi te izuzetno popularni i čitani, ali loše napisani književni tekstovi. Kako prepoznati kvalitetan književni tekst? Što je važno da bi neko djelo postalo popularno? Koja je formula u oba smisla uspješnog književnog djela? 

Urednik Lovro Škopljanac raspravljat će o tim pitanjima sa svojim gošćama, direktoricom Naklade Ljevak i Zagreb book festivala Petrom Ljevak te sociologinjom i spisateljicom Jelenom Zlatar Gamberožić.

Tribina Književni petak i u ovoj sezoni bit će dostupna u integralnoj verziji na You Tube kanalu Knjižnica grada Zagreba. 

– KNJIŽEVNI PETAK u 2019. –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –