Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 16.10.2009.

Književni petak : 'Priručnik za hodače' i Edo Popović
Održava se
16.10.2009.

Tribina Književni petak ugošćuje Edu Popovića, koji će predstaviti svoju novu knjigu "Priručnik za hodače" (Naklada Ljevak, 2009).

Riječ je o trans-žanrovskoj prozi, mješavini fikcije, reportaže, dnevničkih zapisa, eseja, citata te fotografija i crteža, ali i svojevrsnom pozivu na usporavanje, na trijezan pogled unaokolo, na odustajanje od potrošačkog ludila...

"Priručnik za hodaće" je istovremeno i svojevrsna autorova posveta brojnim velikanima ljudske misli i pera (Čuang Tse, Seneka, Montaigne, Ikkyu Sôjun, H. D. Thoreau, Aldous Huxley, Ernesto Sabato, Kodo Sawaki...) koji su u svojim promišljanjima otkrivali polaganost i ukazivali na potrebu da ljudski rod malo uspori u svojem grozničavom i ubrzanom, svjesnom ili nesvjesnom, odvajanju od prirode s kojom je nekada činio harmoničniju cjelinu nego li je to slučaj danas.

Jer, živimo brzo, svakim danom sve brže i brže, pritisnuti različitim zahtjevima, a što je tehnologija savršenija, čovjek više radi - to je jedan od paradoksa današnjice.

Tribina će se održati 16. listopada s početkom u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat.

Voditelj je Boris Perić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –