Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 02.10.2008.

Književni petak u Gradskoj knjižnici u Zagrebu
Održava se
03.10.2008.

"SOKOL PTICA MARKA POLA" naslov je tribine "Književni petak", čija nova sezona počinje 3. listopada 2008.

Povodom objavljivanja knjige "Lucidar Marka Pola" akademskog slikara i pedagoga Branka Vujanovića, na tribini će uz autora govoriti i Josip Bratulić, Ivica Martinović, Stjepan Sučić te voditelj "Književnog petka" Boris Perić.

Tribina će se održati 3. listopada 2008. s početkom u 20 sati u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, Starčevićev trg 6, Galerija kupola.


"Lucidar Marka Pola“ akademskog slikara i pedagoga Branka Vujanovića jedna je od najljepših knjiga tiskanih posljednjih desetljeća u Hrvatskoj. Knjigu o putniku koji je povezao Istok i Zapad izdala je kuća Denona.

U knjizi su okupljeni radovi najboljih hrvatskih poznavatelja Marka Pola, ali i priloženi tekstovi veleposlanika Kine Wu Zhenglonga, Indije Rajive Misre, Japana Tetsuhise Shirakawe i Italije Alessandra Grafinija.

Bogato opremljena knjiga na 300 stranica nastajala je tri godine i predstavlja svojevrsnu enciklopediju o Marku Polu. Osim što u detalje opisuje njegova putovanja, knjiga nudi niz novih znanstvenih prinosa poznavanju čudesne biografije toga Korčulanina s venecijanskom adresom.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –