Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.06.2019.

Lipanjska Europea predstavlja slovenskog pisca Jasmina B. Freliha i njegov antiutopijski roman 'Na/pola'
Održava se
18.06.2019. u 19:30h

Jasmin B. Frelih (foto: Maj Pavček)

Na/Pola Frelih Jasmin B.

Lipanjsko izdanje književne manifestacije EUROPEA predstavit će Jasmina B. Freliha (1986.), jednog od najznačajnijih suvremenih slovenskih pisaca mlađe generacije i njegov antiutopijski roman ”Na/pola”, u prijevodu Jagne Pogačnik (Naklada Ljevak, 2019). 

Hvaljeni roman ”Na/pola” koji je objavljen 2013. u izdanju Cankarjeve založbe, nagrađen je Nagradom za najbolje debitantsko djelo na slovenskom Sajmu knjiga 2013. i Nagradom Europske unije 2016. godine. Roman je dobio odlične kritike i veliku medijsku pozornost, a našao se i u užem izboru za Nagradu Kresnik – značajnu slovensku književnu nagradu – za najbolji roman 2013. Frelih je 2015. godine objavio zbirku kratkih priča pod nazivom "Ideoluzije", a usto je i urednik književnoga časopisa I.D.I.O.T. 

Eksperimentalnim stilom i usredotočenošću na proturječja modernoga svijeta, autor u ovom nagrađivanom djelu propituje opasnosti koje krije budućnost, kao i samu prirodu romana. Bez obzira na to gdje se priče zbivaju, Frelihovi likovi imaju zajednički osjećaj da žive u fragmentiranom i nestalnom svijetu. 

Razgovor s autorom Jasminom B. Frelihom bit će, između ostalog, o svijetu bliske budućnosti, o globalnoj komunikacijskoj mreži o kojoj ovisi sve više ljudi, o utjecaju tehnologije na živote ljudi, o mjestu koje u tom svijetu zauzima prijateljstvo, umjetnost i potraga za smislom. 

Razgovor će moderirati književnica Ivana Bodrožić, a roman će uz autora predstaviti prevoditeljica Jagna Pogačnik.

Europea će se održati u utorak 18. lipnja u 19,30 u ugodnoj atmosferi književnog kluba Booksa u Zagrebu (Martićeva 14d). 

– EUPL 2016 Interview with Jasmin B Frelih, Slovenia –

This media could not be embedded.
Please check if the media is allowed to be embedded.
Jasmin B. Frelih

Na/Pola

  • Prijevod: Jagna Pogačnik
  • Naklada Ljevak 06/2019.
  • 360 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533552507
  • Cijena 129.00 kn

Jasmin B. Frelih, jedan od najznačajnijih suvremenih slovenskih pisaca mlađe generacije, napisao je hvaljen antiutopijski roman pod nazivom 'Na/pola', za koji je dobio Nagradu za najbolje debitantsko djelo na slovenskom Sajmu knjiga 2013. i Nagradu Europske unije za književnost 2016. godine.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –