Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Europea - program gostovanja europskih autora ×

Najava • 20.12.2021.

Irski pisac i oskarovac Neil Jordan predstavlja roman 'Utopljeni'

Razgovor s poznatim irskim piscem i još poznatijim scenaristom i redateljem Neilom Jordanom održat će se povodom predstavljanja njegovog romana 'Utopljeni', u ponedjeljak 20. prosinca u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu. Razgovor s autorom vodit će Vlatka Kolarević (putem platforme Zoom).
Najava • 24.11.2021.

Austrijska spisateljica Laura Freudenthaler gostuje u Zagrebu i Puli

Austrijska spisateljica Laura Freudenthaler predstavit će u petak 26. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu svoj roman 'Priča o duhovima'. Uz autoricu, na predstavljanju knjige sudjelovat će književna kritičarka Anda Bukvić Pažin i moderatorica Vlatka Kolarović. Laura Freudenthaler gostovat će i na Pulskom festivalu knjiga i autora...
Najava • 05.11.2021.

Finska autorica Katri Lipson gostuje u Zagrebu

Finska spisateljica Katri Lipson predstavit će u Zagrebu svoj roman 'Sladoledar' (u prijevodu Borisa Vidovića), za koji je osvojila Europsku nagradu za književnost 2013. Promocija će se održati u petak 5. studenoga u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, a o knjizi će uz autoricu govoriti književna kritičarka Marija Ott Franolić i moderatorica Ana Fazekaš.
Najava • 17.10.2021.

Poljska spisateljica Marta Dzido predstavlja roman 'Naslada'

Predstavljanje romana 'Naslada' i druženje s poljskom autoricom Martom Dzido, dobitnicom nagrade Europske unije za književnost 2019., održat će se u sklopu književnog festivala Europea, u nedjelju, 17. listopada u zagrebačkoj Booksi. Uz autoricu, o knjizi će govoriti prevoditelj knjige Adrian Cvitanović, a razgovor će moderirati Ana Fazekaš.
Najava • 12.10.2021.

Afonso Cruz u Zagrebu predstavlja roman 'Ni svi kitovi ne lete'

U Zagrebu gostuje portugalski autor Afonso Cruz, koji će u sklopu književnog festivala Europea prestaviti svoj roman 'Ni svi kitovi ne lete'. S Afonsom Cruzom razgovarat će prevoditelj romana Dean Trdak, a razgovor će moderirati književna kritičarka Anda Bukvić-Pažin.
Najava • 12.11.2019.

Rumunjski autor Claudiu M. Florian u Zagrebu predstavlja roman 'Doba igre'

Novi gost književne EUROPEE rumunjski je autor Claudiu M. Florian, dobitnik EU nagrade za književnost 2016., koji će u Zagrebu predstaviti svoj netom objavljeni roman 'Doba igre'. U utorak, 12. listopada u Booksi će s autorom razgovarati Ivana Bodrožić i prevoditelji knjige Ana Brnardić Oproiu i Adrian Oproiu.
Najava • 18.06.2019.

Lipanjska Europea predstavlja slovenskog pisca Jasmina B. Freliha i njegov antiutopijski roman 'Na/pola'

Lipanjsko izdanje književne manifestacije Europea predstavit će Jasmina B. Freliha, jednog od najznačajnijih suvremenih slovenskih pisaca mlađe generacije i njegov antiutopijski roman 'Na/pola', u kojem autor propituje opasnosti koje krije budućnost. Roman je nagrađen Nagradom Europske unije za književnost 2016. godine.