Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 14.06.2016.

Mali prodajni sajam knjiga, čitanja i glazbeni nastupi u ‘zoni Martićeva’ u Zagrebu
Održava se
16.06.2016. u 12h

U sklopu Festivala Design District Zagreb koji se od 16. do 19. lipnja održava u Martićevoj ulici u Zagrebu, održat će se i mali prodajni sajam knjiga na kojem će sudjelovati izdavači: Durieux, MeandarMedia, OceanMore, Naklada Pelago i Sandorf. Sajam se održava u parkiću ispred književnog kluba Booksa, u četvrtak i petak od 12 do 22 sata, a u subotu i nedjelju od 12 do 20 sati.

U sklopu Festivala svoja će vrata otvoriti i Antikvarijat Crni patuljak, ovoga puta u novom prostoru Galerije 3,14, na adresi Martićeva 31a (preko puta Bookse) i to 16. lipnja s početkom u 19,30 sati.

Prilikom otvorenja nastupit će mlada skupina pjesnika i prozaika pod nazivom Književna grupa 90+ koja će čitati svoje izabrane radove, uz glazbeno pojačanje grupa Bubblegum, Moskau, Boys Don't Cry te vizualnu podršku Ite Dukić, Nike Milović i Christophera B. Chilicuisa. Književna grupa 90+ okuplja deset pjesnika i kratkopričaša rođenih u 90-tim godinama prošlog stoljeća. Do sada je ostvarila nekolicinu javnih čitanja u Zagrebu, ali i izvan Hrvatske (Sarajevo).

Cijeli događaj će se zbiti pod otvorenim nebom ispred Galerije 3,14, gdje će već tokom dana biti postavljen štand Antikvarijata s biranim knjigama iz područja likovnih umjetnosti, lijepe književnosti, poezije, filma, dizajna i drugih područja. Za kraj vas (u režiji Galerije 3,14) očekuje gost iznenađenja.

Nešto kasnije istog dana održat će se i predstavljanje nove knjige Andrije Škare "Slušaj me", zbirke kolumni o glazbi i književnosti a koja je upravo objavljena u izdanju Durieuxa. Nakon promocije slijedi koncert Matije Habijanca.


Četverodnevni proljetni festival Design District Zagreb koji se održava od 16. do 19. lipnja 2016. zamišljen je poput okupljanja malih uličnih događanja i predstavljanja projekata na kojima će stanovnici, kulturni radnici i kreativci u ‘zoni Martićeva’ upoznati posjetitelje sa svojim novim proizvodima i konceptima. Tijekom četiri dana festivala, četvrt će ispuniti zanimljivi dizajnerski i umjetnički radovi, impresivne instalacije u javnom prostoru, svježa rješenja, scenariji i intervencije za dodatno poboljšanje života u kvartu, i još mnogo toga. Neće nedostajati ni promocija gastronomskih i turističkih proizvoda, glazbenih i literarnih večeri, različitih kreativnih radionica i edukacijskih šetnji, a bit će tu i zabava i piknika na otvorenom.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –