Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.06.2017.

Promocija knjige 'Priče o jazzu i drugi zapisi' Saše Dracha
Održava se
15.06.2017. u 17h

Promocija knjige "Priče o jazzu i drugi zapisi" Saše Dracha održat će se u sklopu događanja Design District Zagreb, u četvrtak 15. lipnja u 17 sati ispred Bookse, u Martićevoj ulici.

Na promociji će sudjelovati Saša Drach (autor), Ivan Sršen (utemeljitelj izdavačke kuće Sandorf) i urednik knjige Darko Milošić.

Predstavljanje knjige s malo jazz glazbe začinit će naš čuveni bas klarinetist Ratko Vojtek u pratnji Dominika Šabića, studenta 2. godine udaraljki zagrebačke Muzičke akademije.

Život i jazz su kod Saše Dracha (1961.), zagrebačkog antikvara, novinara i prevoditelja neraskidivo isprepleteni još od prvih pubertetskih pokušaja da impresionira djevojku iz razreda, preko šljakeraja na minhenskoj baušteli, boravka na slavonskom bojištu, vođenja kultne knjižare, druženja sa svjetski poznatim glazbenicima pa do posljednjeg ispraćaja voljene osobe — jazz je život je jazz je život je... improvizacija.

Saša Drach

Priče o jazzu i drugi zapisi

  • Sandorf 01/2017.
  • 182 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537715908
  • Cijena 95.00 kn

Nemoguće je čitati 'Priče o jazzu i druge zapise' Saše Dracha, a ne poželjeti što prije poslušati albume o kojima piše — a piše u opuštenoj maniri znalca i insajdera, čas ekstatično, ali staloženo, čas euforično, ali skulirano — uz obilje anegdota iz vlastitog života i života jazzista s kojima se susretao.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –