Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 20.09.2021.

Manfred Spitzer na Weekend Media Festivalu
Održava se
24.09.2021. u 15h

Manfred Spitzer (foto: ustupila Naklada Ljevak)

Epidemija pametnih telefona Spitzer Manfred

Manfred Spitzer, međunarodno priznati njemački psihijatar, psiholog i neuroznanstvenik, ovogodišnji je gost Weekend Media Festivala na kojem će u petak, 24. rujna u 15 sati održati predavanje "Epidemija pametnih telefona: Prijetnja zdravlju, obrazovanju i društvu". 

Autor knjiga "Digitalna demencija" (Naklada Ljevak, 2018., prijevod: Boris Perić), "Usamljenost" (Naklada Ljevak, 2019., prijevod: Andy Jelčić) i "Epidemija pametnih telefona" (Naklada Ljevak, 2021., prijevod: Željka Gorički) koje su izazvale golemu pozornost javnosti i struke, osvrnut će se na jedan od najvažnijih problema suvremenog čovjaka – fenomen pametnih telefona i sveprožimajuće negativne utjecaje koje pametni telefoni imaju na zdravlje, obrazovanje i društvo.

O autoru:

Digitalna demencija Spitzer Manfred

Manfred Spitzer međunarodno je priznati njemački psihijatar, psiholog i neuroznanstvenik. Direktor je Psihijatrijske sveučilišne bolnice u Ulmu i osnivač Centra za neuroznanost u istom gradu. Nakon diplome na Sveučilištu u Freiburgu predavao je na nekima od najvećih svjetskih sveučilišta, u Heidelbergu, Harvardu, Oregonu itd. Objavio je velik broj znanstvenih radova iz područja neuroznanosti, učenja, psihologije i psihijatrije. Dobitnik je brojnih prestižnih znanstvenih nagrada i priznanja, kao što su nagrada Duphar Research Award, koju dodjeljuje Njemačko društvo za psihijatriju, psihoterapiju i neurologiju, nagrada Cogito, koju dodjeljuje Fondacija Cogito, znanstvena nagrada koju dodjeljuje Fondacija Margrit Egner itd. Napisao je nekoliko knjiga s područja psihopatologije, učenja i dječjeg razvoja. 

Suprotno uvriježenom mišljenju da će nam pametni telefoni donijeti sreću, činjenice pokazuju upravo suprotno: pametni telefoni čine nas nezadovoljnima, nesretnima i dugoročno depresivnima, pa čak i povećavaju vjerojatnost samoubojstva. Barem je to rezultat ozbiljnih istraživanja američkih znanstvenika iz nedavne prošlosti. Već je dugo poznato da je depresija jedna od najčešćih bolesti i da se njezina učestalost značajno povećava, posebno među mladima.

Pametni telefoni, korišteni bez ograničenja, štete zdravlju, obrazovanju i društvu u cjelini! Kada ćemo se napokon probuditi?
 – Manfred Spitzer

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –