Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 17.11.2015.

Medina čitanka : Bojan Krivokapić
Održava se
20.11.2015. u 19h

Prva književna večer "Medina čitanka" održat će se u petak 20. studenog u 19 sati u Medinoj Škrinji u Varaždinu. Gost prve večeri je Bojan Krivokapić.

Moderiraju: Iva Tkalec i Nataša Ilić.

O autoru:

Bojan Krivokapić (1985), objavio je knjigu kratke proze "Trči Lilit, zapinju demoni" (Kikinda, 2013) te zbirku gemischt-poezije "Žoharov let" (Stolac, 2014). Dvojezično izdanje prve knjige, s prijevodom na talijanski, "Corri Lilit, i demoni inciampano", objavljeno je koncem 2014. u izdanju Gradske knjižnice Pazin te Kuće za pisce - Hiže od besid. Dobitnik je nagrada za prozu: Ulaznica (Zrenjanin, 2011), Đura Đukanov (Kikinda, 2012) i Edo Budiša (Pazin, 2014), kao i nagrade Mak Dizdar za zbirku poezije (Stolac, 2013).

Uredio je zbornike književnih tekstova: "Radovi u Kući" (Novi Sad, 2012), "PitchWise" (Sarajevo, 2012), "Na ulici gaze bose ljude" (Novi Sad, 2013) i "Poučak o nizovima: čitanka" (Novi Sad, 2014).

Književni tekstovi su mu objavljeni u različitim zbornicima, antologijama i časopisima i prevedeni na talijanski, njemački, albanski i engleski jezik. Sudjelovao na više književnih manifestacija: Književni festival Mlade rime (Ljubljana), Poetski susreti Šumski pjesnici (Grožnjan), Festival kratke priče Kikinda-Short (Kikinda i Beograd), Književni festival Prvi prozak na vrh jezika (Zagreb), i dr.

Bavio se antropološkim teatrom u Kamernom pozorištu muzike Ogledalo, živio neko vrijeme u Sarajevu pa se vratio, vodi(o) radionice kreativnog pisanja u Omladinskom centru CK13. Trenutno živi i radi u Novom Sadu.
 

Organizatori: Polja Kulture i Medina Škrinja

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –