Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 22.10.2007.

Meksička književna večer
Održava se
23.10.2007.

U sklopu Konferencije o meksičkoj kulturi u Booksi će se 23. i 25. listopada održati književna večer s književnicima/profesorima sa Sveučilišta u Guadalajari (Meksiko). Konferencija o meksičkoj kulturi, nastavak je prošlogodišnjeg festivala 'Con Sabor Latino' koji je osim Hrvatske posjetio Sloveniju, Švedsku i Poljsku.

Konferencija će se održati u Zagrebu od 22. do 26. listopada 2007. i na njoj će sudjelovati profesori sa Sveučilišta u Guadalajari (Meksiko) te hrvatski profesori i istraživači. Radi se o susretu istaknutih ličnosti iz kulturnog života dviju država.

Konferenciju su organizirali Sveučiliste u Guadalajari, Aula Cervantes u Zagrebu i Filozofski fakultet u Zagrebu na kojem će se održati brojni okrugli stolovi na temu meksičke povijesti, kazališta, glazbe, kina, književnosti i tradicije.

Na književnim večerima u Booksi, meksički profesori čitat će neke od svojih pjesama i fragmente iz svojih djela. Čitat će na španjolskom, a istovremeno će se projicirati hrvatski prijevod Željke Lovrenčić.

NASTUPAJU:

23.10.2007. (utorak) u 20 h
Književna večer :: Eugenio Partida, Marco Aurelio Larios, César López Cuadras

25.10.2007. (četvrtak) u 20 h
Književna večer :: Gerardo Cham, Luis Medina Gutiérrez, Ricardo Castillo, Luis Martín Ulloa

Koordinatori(ce) programa su:

Consuelo Elías, Instituto Cervantes, Španjolska
Mirjana Polić Bobić, Filozofski fakultet Zagreb
Hariet Quint, Sveučilište u Guadalajari, Meksiko

Više o gostima i programu!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –