Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 04.09.2020.

(MFK) Promocija novog romana Edija Matića 'Pop'
Održava se
05.09.2020. u 18h

U programu Mediteranskog festivala knjige u Splitu, u subota, 5. rujna 2020. u 18 sati održat će se promocija novog romana Edija Matića "Pop" (Hena com, 2020). O romanu će govoriti Marina Vujčić i Edi Matić, a razgovor voditi Tanja Mravak.

Krize, pandemije, epidemije, politički skandali i pljačke, fašizam po ulicama i na televiziji... miljun je problema oko nas.
Ali ima i lipih stvari, nemoš reć da nema. Evo, naprimjer, Mediteranski festival knjige. Lipota, a na njemu i promocija romana POP. Lipopta. Nemoš bolje započet deveti misec.

Inače, knjigu ćete na sajmu moć kupit na štandu Superknjižare – LIBARNICA, poručuje Edi Matić, a što su o romanu rekli čitajte u nastavku:

Roman Pop Edija Matića počinje od kraja, od mjesta gdje je za lažnog fratra Jadrana Grobareka skrivanje pod svećeničkom haljom već završilo jer mu je policija ušla u trag. No priča ide „unatrag“ s razlogom jer iako je ono zbog čega je Jadran pobjegao na otok i zbog čega su ga kasnije priveli u sobu za ispitivanje materijal za policijski zapisnik – sve ono između puno je više od toga. To između materijal je za roman, pa se Jadran Grobarek u isljedničkoj sobi i ponaša tako – kao literarni junak koji je jedva dočekao svoju priliku da zaživi i dočara inspektoru mikrokozmos otoka na kojem je od robusnog tjelohranitelja političara evoluirao u ateističkog duhovnog pastira.

Kao što lopov ne može odoljeti prilici za krađu, tako ni vrstan pripovjedač Edi Matić ne odolijeva prilici da od neobične biografije svoga junaka isplete priču od koje se ne odustaje do zadnje stranice – ne samo zbog svih junaka koje ćemo zavoljeti i za njih navijati, nego i zato što ovaj pisac zna bobu reći bob, a popu – pop. (Marina Vujčić)


Edi Matić autor je koji se ne boji poigravanja sa žanrovskom književnošću, što mu pomaže u stvaranju fabularne napetosti i nezaboravnih likova koji su uvijek i sudionici i kritičari našeg vremena i prostora. Ipak, čime god se bavili i kako god završili, u centru njihovog interesa uvijek je ljubav kao opsesija i preduvjet sreće. U novome romanu Edi Matić ponovo se bavi ljubavlju, svojom centralnom temom, no ovoga puta ona se širi na čitav otok i ljude koji na njemu žive, toliko uklopljeni da postaju dio prirode - pa se više ne zna koje je stoljeće ni koja je zemlja u pitanju. (Korana Serdarević)

– Book trailer / POP –

Edi Matić

Pop : roman

  • Hena com 07/2020.
  • 232 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532592887

Edi Matić u romanu 'Pop' od neobične biografije svoga junaka plete intrigantnu priču. Skrivanju Jadrana Grobareka pod svećeničkom haljom završilo je jer mu je policija ušla u trag, no kako je od robusnog tjelohranitelja političara evoluirao u ateističkog duhovnog pastira, zbog čega je pobjegao na otok i zbog čega su ga kasnije priveli u sobu za ispitivanje? 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –