Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 01.12.2006.

Mini turneja Ede Popovića

Književne turneje kod nas su zbilja rijetkost, zato su domaći pisci odlučili krenuli europskim putešestvijama. Tako će ovih dana jedan od naših ponajboljih pisaca, Edo Popović, krenuti na predbožićnu mini-turneju njemačkim gradovima na koju će sa sobom ponijeti i dašak Zagreba. Naime, Edo će promovirati njemačko izdanje romana «Izlaz Zagreb jug» ("Ausfahrt Zagreb-Süd", 2006), a putujući od Münstera preko Berlina ka Dresdenu i Leipzigu za sobom će morati ostavljati mrvice kruha... trag koji bi mogli sljediti i drugi domaći pisci.

Podsjećamo, roman "Izlaz Zagreb jug", koji je originalno objavljen 2003. godine, u Njemačkoj je objavljen ove godine a pojavio se u izdanju nakladnika Voland & Quist, specijaliziranog za izdavanje kvalitetnih djela suvremene svjetske urbane literature, ali u adekvatnoj formi. Naime, uz knjigu kupac dobiva i CD s zvučnom interpretacijom djela, u ovom slučaju Popovićevog romana.

Za prijevod ovog romana na Njemački jezik zaslužna je Alida Bremer, a ona je ujedno i organizatorica prva dva čitanja Ede Popovića u Münsteru i Berlinu.

- Prvo čitanje: 9. 12. 2006. u 20:00 u Ausstellungshalle u Münsteru , na poziv Literaturvereins Münster (Više)

- Drugo čitanje: 12. 12. 2006. u 19:30 u Südost Europa Kultur Zentrum u Kreuzbergu na poziv Suedost Europa Kultur e.V. U Suedosu je 16.11. ove godine čitala i Slavenka Drakulić. (Više)

- Treće čitanje: 14. 12. 2006. u 21:00 u klubu Scheune u Dresdenu (Više)

- Četvrto čitanje: 15. 12. 2006. u 20:00 u klubu Horns Erben u Leipzigu (Više)

Treće i četvrto čitanje organizirao je izdavač Voland&Quist ("Ausfahrt Zagreb-Süd").

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –