Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Alida Bremer ×

Vijest • 03.10.2018.

Ivana Sajko i Stefan Hertmans, zajedno s njemačkim predsjednikom Frank-Walter Steinmeierom, sudjeluje u programu otvaranja Sajma knjiga u Frankfurtu 2018.

Ovih je dana još jedno veliko priznanje Ivana Sajko dobila pozivom da ona i flamanski autor Stefan Hertmans, zajedno s njemačkim predsjednikom Frank-Walter Steinmeierom, sudjeluju na svečanosti otvaranja Sajma knjiga u Frankfurtu koja će se održati u srijedu, 10. listopada 2018.
Najava • 30.09.2018.

Razgovor povodom Međunarodnog dana prevoditelja

O poziciji prevoditeljica u Njemačkoj i u Hrvatskoj razgovarat će prevoditeljice Alida Bremer i Željka Gorički, a o ulozi originalnog autora u procesu prevođenja i važnosti prijevoda hrvatske književnosti na stranim tržištima i na međunarodnoj književnoj sceni govorit će pisci Damir Karakaš i Edo Popović.
Vijest • 12.06.2018.

Autorica Ivana Sajko i prevoditeljica Alida Bremer dobitnice 10. Internationaler Literaturpreis

Autorica Ivana Sajko i prevoditeljica Alida Bremer dobitnice su međunarodne književne nagrade - 10. Internationaler Literaturpreis - za njemačko izdanje tj. prvi prijevod na njemački jezik 'Ljubavnog romana' Ivane Sajko.
Najava • 24.05.2015.

Promocijom romana 'Olivino nasljeđe' Alide Bremer završava program Zagreb Book Festivala

U nedjelju 24. svibnja u 19.30 sati promocijom romana "Olivino nasljeđe" prevoditeljice, urednice i promotorice hrvatske književnosti Alide Bremer završit će program posljednje večeri Zagreb Book Festivala.
Najava • 14.05.2015.

Alida Bremer predstavlja svoj roman 'Olivino nasljeđe' u Zadru, Splitu i Zagrebu

Alida Bremer, prevoditeljica, urednica i promotorica hrvatske književnosti predstavit će svoj prvi roman "Olivino nasljeđe" u četvrtak 14. svibnja u Zadru, u petak 15. svibnja u Splitu i u nedjelju 24. svibnja Zagrebu.
Razgovor • 01.12.2006.

Alida Bremer: Joyce nikada ovo nije radio

Prvo se moram i sama upitati zašto sam tako iskomplicirala knjigu i zašto nema slika nego Ivana Sajko unutra čak opisuje kako joj se gade svi ti turisti, nema ni zamamnih recepata, nego Drago Orlić piše kako su Istrani uvijek bili gladni, pa su kuhali juhu od kamena, nema ni golišavih cura u bikinijima na plaži nekog mega-hotela, nego se Daša Drndić prisjeća kako je imala «grozne, poluortopedske,...