Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Alida Bremer ×

Razgovor • 07.03.2023.

Alida Bremer : Kazaljke sata uzalud je pomicati unatrag

Dobri nam pisci omogućavaju uvid u ljudsku sudbinu, u njihovim djelima prepoznajemo ono što smo i sami slutili i osjećali, možda slično i doživjeli, ali nismo to osvijestili, ili nam otvaraju skroz nove spoznaje o ljudskoj prirodi, kakve još nismo imali priliku sami otkriti, no ne nameću nam svoje moralizirajuće stavove.
Najava • 04.09.2022.

Deseti Festival svjetske književnosti uskoro otvara svoja vrata!

Na samom kraju ljeta deseti Festival svjetske književnosti otvara svoja vrata kako bi ugostio najveća imena književne godine iza nas, mlade zvijezde u usponu kao i suvremene klasike. Festival će se održati u prostorima Doma HDLU, Knjižare Fraktura i Botaničkog vrta od 4. do 9. rujna, i postati dom čak četrnaest zemalja!
Najava • 13.06.2022.

Prevodilački horizonti: Alida Bremer i Bojana Bajić

Razgovor prevoditeljica Alide Bremer i Bojane Bajić održat će se u ponedjeljak 13. lipnja u Goethe-Institutu Kroatien u Zagrebu. Alida Bremer nova je gošća nedavno pokrenute književne rezidencije DHKP-a za inozemne prevoditelje i pisce, i autorica također nedavno objavljene knjige 'Snovi i kulise', koju je prevela Bojana Bajić, a objavila Fraktura.
Vijest • 03.10.2018.

Ivana Sajko i Stefan Hertmans, zajedno s njemačkim predsjednikom Frank-Walter Steinmeierom, sudjeluje u programu otvaranja Sajma knjiga u Frankfurtu 2018.

Ovih je dana još jedno veliko priznanje Ivana Sajko dobila pozivom da ona i flamanski autor Stefan Hertmans, zajedno s njemačkim predsjednikom Frank-Walter Steinmeierom, sudjeluju na svečanosti otvaranja Sajma knjiga u Frankfurtu koja će se održati u srijedu, 10. listopada 2018.
Najava • 30.09.2018.

Razgovor povodom Međunarodnog dana prevoditelja

O poziciji prevoditeljica u Njemačkoj i u Hrvatskoj razgovarat će prevoditeljice Alida Bremer i Željka Gorički, a o ulozi originalnog autora u procesu prevođenja i važnosti prijevoda hrvatske književnosti na stranim tržištima i na međunarodnoj književnoj sceni govorit će pisci Damir Karakaš i Edo Popović.
Najava • 12.03.2015.

Hrvatski autori predstavljaju se na Sajmu knjiga u Leipzigu 2015.

Ove godine bez neke velike pompe i zvučnijih najava Hrvatska će se predstaviti na Sajmu knjiga u Leipzigu, koji se od 14. do 17. ožujka 2015. održava u Leipzigu. Programsku koncepciju pod nazivom "Žene i povijest“ potpisuje Alida Bremer.
Vijest • 02.12.2007.

Austrijski i njemački izdavači, novinari i kulturni djelatnici u Zagrebu

U sklopu projekta "Hrvatska u Leipzigu 2008.", u Zagrebu će 4. i 5. prosinca boraviti austrijski i njemački izdavači, novinari, kulturni djelatnici i predstavnici fondacija i sajmova knjiga. Pozivaju se svi hrvatski pisci, nakladnici i mediji da sudjeluju u programu - na domjenku u Palači Dverce, na susretu u Klubu Teatra ITD i u Booksi te na susretima u DHK-a i u PEN-u / HDP-u.
Vijest • 01.12.2006.

Mini turneja Ede Popovića

Književne turneje kod nas su zbilja rijetkost, zato su domaći pisci odlučili krenuli europskim putešestvijama. Tako će ovih dana jedan od naših ponajboljih pisaca, Edo Popović, krenuti na predbožićnu mini-turneju njemačkim gradovima na koju će sa sobom ponijeti i dašak Zagreba. Naime, Edo će promovirati njemačko izdanje romana «Izlaz Zagreb jug», a putujući od Münstera preko Berlina ka Dresdenu i...