Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Alida Bremer ×

Najava • 04.09.2022.

Deseti Festival svjetske književnosti uskoro otvara svoja vrata!

Na samom kraju ljeta deseti Festival svjetske književnosti otvara svoja vrata kako bi ugostio najveća imena književne godine iza nas, mlade zvijezde u usponu kao i suvremene klasike. Festival će se održati u prostorima Doma HDLU, Knjižare Fraktura i Botaničkog vrta od 4. do 9. rujna, i postati dom čak četrnaest zemalja!
Najava • 13.06.2022.

Prevodilački horizonti: Alida Bremer i Bojana Bajić

Razgovor prevoditeljica Alide Bremer i Bojane Bajić održat će se u ponedjeljak 13. lipnja u Goethe-Institutu Kroatien u Zagrebu. Alida Bremer nova je gošća nedavno pokrenute književne rezidencije DHKP-a za inozemne prevoditelje i pisce, i autorica također nedavno objavljene knjige 'Snovi i kulise', koju je prevela Bojana Bajić, a objavila Fraktura.
Vijest • 03.10.2018.

Ivana Sajko i Stefan Hertmans, zajedno s njemačkim predsjednikom Frank-Walter Steinmeierom, sudjeluje u programu otvaranja Sajma knjiga u Frankfurtu 2018.

Ovih je dana još jedno veliko priznanje Ivana Sajko dobila pozivom da ona i flamanski autor Stefan Hertmans, zajedno s njemačkim predsjednikom Frank-Walter Steinmeierom, sudjeluju na svečanosti otvaranja Sajma knjiga u Frankfurtu koja će se održati u srijedu, 10. listopada 2018.
Najava • 30.09.2018.

Razgovor povodom Međunarodnog dana prevoditelja

O poziciji prevoditeljica u Njemačkoj i u Hrvatskoj razgovarat će prevoditeljice Alida Bremer i Željka Gorički, a o ulozi originalnog autora u procesu prevođenja i važnosti prijevoda hrvatske književnosti na stranim tržištima i na međunarodnoj književnoj sceni govorit će pisci Damir Karakaš i Edo Popović.
Vijest • 12.06.2018.

Autorica Ivana Sajko i prevoditeljica Alida Bremer dobitnice 10. Internationaler Literaturpreis

Autorica Ivana Sajko i prevoditeljica Alida Bremer dobitnice su međunarodne književne nagrade - 10. Internationaler Literaturpreis - za njemačko izdanje tj. prvi prijevod na njemački jezik 'Ljubavnog romana' Ivane Sajko.
Vijest • 02.12.2007.

Austrijski i njemački izdavači, novinari i kulturni djelatnici u Zagrebu

U sklopu projekta "Hrvatska u Leipzigu 2008.", u Zagrebu će 4. i 5. prosinca boraviti austrijski i njemački izdavači, novinari, kulturni djelatnici i predstavnici fondacija i sajmova knjiga. Pozivaju se svi hrvatski pisci, nakladnici i mediji da sudjeluju u programu - na domjenku u Palači Dverce, na susretu u Klubu Teatra ITD i u Booksi te na susretima u DHK-a i u PEN-u / HDP-u.
Vijest • 01.12.2006.

Mini turneja Ede Popovića

Književne turneje kod nas su zbilja rijetkost, zato su domaći pisci odlučili krenuli europskim putešestvijama. Tako će ovih dana jedan od naših ponajboljih pisaca, Edo Popović, krenuti na predbožićnu mini-turneju njemačkim gradovima na koju će sa sobom ponijeti i dašak Zagreba. Naime, Edo će promovirati njemačko izdanje romana «Izlaz Zagreb jug», a putujući od Münstera preko Berlina ka Dresdenu i...
Razgovor • 01.12.2006.

Alida Bremer: Joyce nikada ovo nije radio

Prvo se moram i sama upitati zašto sam tako iskomplicirala knjigu i zašto nema slika nego Ivana Sajko unutra čak opisuje kako joj se gade svi ti turisti, nema ni zamamnih recepata, nego Drago Orlić piše kako su Istrani uvijek bili gladni, pa su kuhali juhu od kamena, nema ni golišavih cura u bikinijima na plaži nekog mega-hotela, nego se Daša Drndić prisjeća kako je imala «grozne, poluortopedske,...