Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 13.05.2015.

Alida Bremer predstavlja svoj roman 'Olivino nasljeđe' u Zadru, Splitu i Zagrebu
Održava se
14.-24.05.2015.

Prevoditeljica, urednica i promotorica hrvatske književnosti Alida Bremer predstavit će svoj prvi roman "Olivino nasljeđe", koji je ovih dana objavljen u izdanju Frakture, u Zadru, Splitu i Zagrebu.

U četvrtak 14. svibnja u 19,30 Alida Bremer gostuje u Gradskoj knjižnici Zadar (Multimedijalna dvorana, Stjepana Radića 11b). O romanu "Olivino nasljeđe", uz autoricu, govorit će Seid Serdarević, a razgovor s gostima vodit će Goran Lovrić.

U petak 15. svibnja u 20,30 Alida Bremer bit će gošća književnog programa Bookvica u splitskom Klubu Quasimodo. Uz autoricu roman će predstaviti Seid Serdarević, a razgovor vodi Patricija Vodopija.

U nedjelju 24. svibnja u 19,30 Alida Bremer predstavit će svoj prvijenac na Zagreb Book Festivalu u Muzeju za umjetnost i obrt (Trg maršala Tita 10). O knjizi će govoriti autorica i urednik Seid Serdarević.

"Olivino nasljeđe" roman je o Dalmaciji, o njezinim okusima i mirisima, o ženama i muškarcima, o Hrvatskoj koja je i dalje podijeljena i nesretna, o privatnim povijestima koje može razotkriti samo netko tko nije uronjen u našu svakodnevicu. O životu između dva jezika i dvije države, vlastitim dilemama i snovima, zapuštenome masliniku, napuštenoj kući i starom otomanu na kojem je nekoć, opterećena svojim strahovima, Oliva po cijele dane ležala strepeći za svoje kćeri i unuke.

Knjigu možete kupiti s 20% popusta samo na predstavljanjima.

Alida Bremer

Olivino nasljeđe

  • Prijevod: Štefica Martić
  • Fraktura 05/2015.
  • 336 str., meki uvez
  • ISBN 9789532666328
  • Cijena 99.00 kn

Od teškoga težačkog života u Vodicama na prijelazu stoljeća preko Prvoga svjetskoga rata, atentata na Stjepana Radića, okupacije Dalmacije, ustanka i partizanske borbe, odlazaka u logore od Molata do Italije i Vojvodine, zbjega u El Shattu do Domovinskoga rata, Alida Bremer tka priču o obiteljskim tajnama, o svemu što se u današnjoj Hrvatskoj, zajedno s partizanskim spomenicima, zaboravilo. 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –