Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 18.09.2006.

Mirisi i okusi Makronove : Alge
Održava se
21.09.2006.

Prva učiteljica prirodne prehrane u Hrvatskoj Jadranka Boban Pejić te nakladnička kuća Planetopija pozivaju vas na nastavak kulinarskih priča na promociji nove knjige u biblioteci Mirisi i okusi Makronove: "Alge", koja će se održati u u četvrtak, 21. rujna 2006. u 19:00 sati u Makronova centru, Ilica 72/1, Zagreb.

Autorica nekoliko bestselera, te brojnih članaka i stalna suradnica nekoliko domaćih časopisa, televizijskih priloga i emisija, Jadranka Boban Pejić, u svojoj najnovijoj kuharici "Alge", ovaj vam put donosi tridesetak raznovrsnih, maštovitih i slasnih jela od algi.

Iako kod nas još ne u tolikoj mjeri popularne, alge su zapravo dio ljudske prehrane otkako je čovjeka. U mnogim krajevima svijeta nazivaju se i “morskom travom”, a tradicionalno su se vadile i konzumirala na različite načine. Mogu se dodavati juhama, salatama pa čak desertima - svakom jelu dajući poseban okus.

Alge u sebi nose energiju mora, a more je evolucijski gledano naša majka. Jedući ove plodove mora, ponovno ćete se povezati s najiskonskijom energijom koju znamo. To je životna energija koja će vam pomoći da se lakše usredotočite na ono što nam je najvažnije u životu. I ne samo to, alge su super namirnice, toliko zasićene hranjivim tvarima da će vam, jedete li ih svakodnevno u samo malim količinama, pružati širok raspon za život potrebnih vitamina i minerala.

Dođite i kušajte slasna jela od algi koje će autorica pripremiti za vas!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –