Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Planetopija ×

Kritika • 08.02.2021.

Jonas Salzgeber : Mala knjiga stoicizma

Svi oni koji ne traže akademski stil i pristup, nego žele spoznati temeljne činjenice vezane za stoicizam, kao i praktične savjete i vježbe koje će im biti od pomoći u svakodnevnom životu – bit će zadovoljni onim što će pročitati u 'Maloj knjizi stoicizma' švicarskoga blogera Jonasa Salzgebera – koji, iako nije akademski obrazovan filozof, već godinama proučava i prakticira stoičku filozofiju.
Kritika • 28.04.2020.

Henry David Thoreau : Walden

Thoreau nije bio 'Einstein prije Einsteina', nego naprosto bistar, oštroumni hrabri društvenjak. Ali je svjedno još prije skoro dva stoljeća razumio da je sve energija. Opisao je put od topline uslijed sagorijevanja tvari u tijelima životinja, preko užasa čovjeka pred 'svijetom hladnoće', čovjeka frustriranog problemima s vatrom, nastambom i hranom.
Najava • 26.09.2018.

Nova Planetopijina srijeda je u znaku tibetskog budizma i pomnosti

Mindfulness ili pomnost, tehnika je promatranja uma i dolazi iz budističke tradicije. O tome što je zapravo izvorna pomnost kakvu već stoljećima prakticiraju budistički redovnici iz prve ruke zainteresirane će upoznati Mihajlo Pažanin u sklopu Planetopijine srijede, 26. rujna u 19 sati u Makronovi (Ilica 11/1, Zagreb).
Razgovor • 24.02.2016.

Marina Kralj Vidačak : Nova Planetopijina knjižara je naš novi vjetar u leđa

Veći prostor daje nam mogućnost veće ponude i to nas jako veseli. Kod nas nećete naći sve što se objavi od knjiga nego ono što mi izaberemo za vas i u što zaista vjerujemo. Mislim da smo po tome drugačiji, jer smo se drznuli izraziti svoje mišljenje, biti knjižara sa stavom i porukom.
Vijest • 24.09.2015.

Knjižara Planetopija na novoj adresi i u novom ruhu

Zagreb je dobio novu knjižaru. Točnije, novu staru knjižaru. Naime, knjižara Planetopija preselila se u novi prostor, veći, bolji, ljepši a udaljen samo nekoliko metara od stare. Nova knjižara Planetopija prostire se na 90 m2 i nalazi na adresi Ilica 68.
Najava • 14.04.2012.

Vadim Zeland i transurfing u Zagrebu!

Iz Rusije u Zagreb dolazi Vadim Zeland, autor iznimno popularne serije knjiga knjiga „Transurfing“ (Planetopija). Zeland će 14. i 15. travnja 2012., održati predavanje i radionicu u Europskom domu. Prvi dan gostovanja rezerviran je za predavanje o transurfingu, a drugi dan za radionicu pod nazivom "Freiling".
Najava • 12.10.2011.

Ugledna njemačka psihologinja Cora Besser-Siegmund gostuje u Zagrebu

U petak 14. listopada u Europskom domu Zagrebu gostuje ugledna njemačka psihologinja Cora Besser-Siegmund koja će predstaviti svoju knjigu „Wingwave coaching“ (Planetopija, 2011) i održati predavanje o metodi „wingwave coaching“, iznimno djelotvornoj metodi rada na sebi.
Najava • 15.09.2011.

Slatka i slana zimnica na potpuno prirodan način - 'Zimnica' Tončike Cukrov

Kako pripremiti domaću slatku i slanu zimnicu na potpuno prirodan način pokazat će vam Tončika Cukrov, vrsna majstorica prirodne kuhinje na promociji svoje nove kuharice „Zimnica“ (Planetopija, 2011). Promocija će se održati u četvrtak 15. rujna u 19 sati u Makronovi u Zagrebu. Ulaz slobodan!