Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Planetopija ×

Najava • 26.09.2018.

Nova Planetopijina srijeda je u znaku tibetskog budizma i pomnosti

Mindfulness ili pomnost, tehnika je promatranja uma i dolazi iz budističke tradicije. O tome što je zapravo izvorna pomnost kakvu već stoljećima prakticiraju budistički redovnici iz prve ruke zainteresirane će upoznati Mihajlo Pažanin u sklopu Planetopijine srijede, 26. rujna u 19 sati u Makronovi (Ilica 11/1, Zagreb).
Razgovor • 24.02.2016.

Marina Kralj Vidačak : Nova Planetopijina knjižara je naš novi vjetar u leđa

Veći prostor daje nam mogućnost veće ponude i to nas jako veseli. Kod nas nećete naći sve što se objavi od knjiga nego ono što mi izaberemo za vas i u što zaista vjerujemo. Mislim da smo po tome drugačiji, jer smo se drznuli izraziti svoje mišljenje, biti knjižara sa stavom i porukom.
Vijest • 24.09.2015.

Knjižara Planetopija na novoj adresi i u novom ruhu

Zagreb je dobio novu knjižaru. Točnije, novu staru knjižaru. Naime, knjižara Planetopija preselila se u novi prostor, veći, bolji, ljepši a udaljen samo nekoliko metara od stare. Nova knjižara Planetopija prostire se na 90 m2 i nalazi na adresi Ilica 68.
Najava • 20.05.2015.

Roman Krznaric gostuje u Zagrebu

U Zagrebu po prvi puta gostuje Roman Krznaric, jedan od najzanimljivijih britanskih kulturalnih mislilaca i autora. Ovaj originalni filozof hrvatskog porijekla predstavit će ideju empatije kojoj je posvetio svoju karijeru.
Najava • 05.03.2015.

Predstavljanje knjige 'Permakultura' Karmele i Miroslava Kiša

Predstavljanje knjige 'Permakultura : Održivi vrt, zbrinuta zemlja, sretni ljudi' autora Karmele i Miroslava Kiša, koju je 2014. objavila Planetopija, održat će se u četvrtak 5. ožujka u Knjižnici Novi Zagreb.
Najava • 15.09.2011.

Slatka i slana zimnica na potpuno prirodan način - 'Zimnica' Tončike Cukrov

Kako pripremiti domaću slatku i slanu zimnicu na potpuno prirodan način pokazat će vam Tončika Cukrov, vrsna majstorica prirodne kuhinje na promociji svoje nove kuharice „Zimnica“ (Planetopija, 2011). Promocija će se održati u četvrtak 15. rujna u 19 sati u Makronovi u Zagrebu. Ulaz slobodan!
Vijest • 05.05.2011.

Objavljena autobiografija Nicka Vujicica 'Život bez ograničenja'

Nakladnička kuća Planetopija objavila je autobiografiju Nicka Vujicica, čovjeka rođenog bez ruku i nogu koji je uspio nadvladati svoja ograničenja i postati međunarodno priznat i poznat motivacijski govornik. U knjizi Nick iskreno progovara o svim poteškoćama te kako je, unatoč svoj boli i poniženjima, uspio nadići svoj hendikep i ostvariti ne samo samostalan nego i ispunjen život.
Najava • 21.04.2011.

Promocija knjige dr. Joachima Bauera 'Pamćenje tijela'

U četvrtak, 21. travnja s početkom u 19 sati Planetopija organizira promociju knjige dr. Joachima Bauera "Pamćenje tijela", djela koje je u Njemačkoj doživjelo čak 15 izdanja. O knjizi će govoriti dr. Ljiljana Bastaić, psihijatrica i psihoterapeutkinja i Danijela Duvnjak, urednica knjige.