Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.09.2018.

Nova Planetopijina srijeda je u znaku tibetskog budizma i pomnosti
Održava se
26.09.2018. u 19h

Planetopijina srijeda

Razgovori o pomnosti Pažanin Mihajlo

Mindfulness ili pomnost, tehnika je promatranja uma i dolazi iz budističke tradicije. Danas gotovo sve velike kompanije poput Googla, Twittera pa čak i američke vojske, uvode radionice pomnosti za svoje zaposlenike kako bi smanjili stres i povećali produktivnost.

No mindfulness nije tek alat za smanjenje stresa i metoda koja će nas učiniti „boljim, ljepšim i uspješnijim". Što je zapravo izvorna pomnost kakvu već stoljećima prakticiraju budistički redovnici iz prve ruke zna Mihajlo Pažanin, naš vodeći domaći učitelj budističke meditacije i tibetskog budizma. 

Njegova nova knjiga "Razgovori o pomnosti", povod je Planetopijine srijede, 26. rujna u 19 sati u Makronovi, Ilica 11/1. Ulaznica je 20 kn, a knjige Mihajla Pažanina "Razgovori o pomnosti" i "Skrivene poruke tibetskog budizma" moći ćete kupiti po promotivnoj cijeni.

 

Skrivene poruke tibetskog budizma Pažanin Mihajlo

"Jedini kontekst koji mindfulnessu daje puno smisao jest prakticirati ga unutar okvira razvijanja univerzalnih ljudskih vrlina, bliskih svim ljudina podjednako. To su dobrohotna naklonost, suosjećanje, radovanje i svejednakost." - Mihajlo Pažanin


Mihajlo Pažanin osnivač je i voditelj Budističkog Društva Shechen u Hrvatskoj. Tijekom proteklih tridesetak godina Mihajlo je sustavno primao i prakticirao meditacijska učenja svih glavnih tibetskih škola. Među njegove glavne učitelje ubrajaju se Luding Khen Rinpoche, Rabjam Rinpoche, Dilgo Khyentse Rinpoche II, Dzongsar Khyentse Rinpoche, Garchen Rinpoche i Chiwang Tulku. S dozvolom svojih učitelja već dva desetljeća vodi brojne studijske grupe i meditacijske radionice ukorijenjene u teorijskoj i praktičnoj podlozi tibetskog budizma. Od prije nekoliko godina u okviru škole ISOD pokrenuo je program Izvorne pomnosti, studija meditacije koji je izazvao golemi interes polaznika u Hrvatskoj tako i u drugim zemljama regije. Autor je Knjiga “Skrivene poruke tibetskog budizma” i “Razgovori o pomnosti”. 

Mihajlo Pažanin

Razgovori o pomnosti : Mudrost mindfulnessa za suvremeno doba

  • Planetopija 06/2018.
  • 176 str., meki uvez
  • ISBN 9789532573886
  • Cijena 99.00 kn

U 'Razgovorima o pomnosti: Mudrost mindfulnessa za suvremeno doba' Mihajlo Pažanin u opuštenoj razgovornoj formi vodi čitatelja kroz sva glavna pitanja i teme koji okupiraju um današnjeg čovjeka: koji su izvori ciljevi pomnosti odnosno mindfulnessa, kako 'uhvatiti' sadašnji trenutak i prihvatiti sve onakvo kako je, kako se snaći u novom dobu primjenjujući drevnu mudrost u svakodnevnom životu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –