Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 20.06.2013.

Planetopija predstavlja knjigu Borne Lulića 'Povratak vitezova'
Održava se
20.06.2013.

U četvrtak, 20. lipnja 2013. s početkom u 18 sati u Hrvatskom centru za dječju knjigu (Starčevićev trg 6, Zagreb) nakladnička kuća Planetopija organizira promociju knjige Borne Lulića "Povratak vitezova", uzbudljive priče o viteštvu za cure i dečke.

O knjizi govore:

- Borna Lulić, autor
- Milana Funduk, prof. filozofije, logike i etike i vanjska suradnica Agencija za odgoj i obrazovanje
- Danijela Duvnjak, urednica knjige.


Pod vodstvom dramske pedagoginje Ines Škuflić-Horvat održat će se i scensko uprizorenje dijelova iz knjige, u izvedbi:

- Klara Naka kao Marijeta
- Karlo Maloča kao Artur
- Vid Ćosić kao Merlin.

Ulaz je slobodan, a knjigu će biti moguće kupiti po promotivnoj cijeni.


**

"Povratak vitezova" roman je prvijenac Borne Lulića koji se obraća mladima - komunicirajući im velike teme poput odrastanja, životnih vrijednosti, tipičnih mladenačkih nada, želja i strahova, svakodnevnih briga i uzbuđenja, jezikom koji im je blizak i kojim i sami govore. Nepretenciozno, mudro i začinjeno humorom, Lulić u romanu plete uzbudljivu priču koja se čita u dahu, o dječaku Arturu, njegovoj razrednoj kolegici Marijeti te velikom čarobnjaku Merlinu koji ih vodi kroz životne izazove i pustolovine.

Brojni oduševljeni komentari osnovnoškolaca i srednjoškolaca, pokazuju da se radi o romanu koji im je okupirao pažnju od prve do zadnje stranice, uz koji su se zabavili i puno naučili. Može se stoga reći da "Povratak vitezova" ima priliku osvojiti generaciju mladih čitatelja, ali i njihovih roditelja, učitelja i svih koji se bave djecom i mladima.

A što su o knjizi rekla djeca?

Likovi su odlični, najviše zato što su pošteni i plemeniti. Pročitavši priču bio sam vrlo raspoložen i nasmijan. Neka poglavlja nisam mogao čitati od smijeha. To mi je najbolja knjiga koju sam pročitao.
Danijel Čolak, 7. Razred, Daruvar

Nisam uopće očekivala da neko štivo može biti toliko dobro, pa čak da mi postane najdražom knjigom koju sam ikad pročitala. Sigurna sam da ćete uspjeti doživjeti ono što sam doživjela ja čitajući knjigu – sreću!!! Uživajte!
Dora Straža, 6. Razred, Zagreb

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –