Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 14.10.2015.

Mjesec hrvatske knjige 2015.
Održava se
15.10.2015. u 12h

U Narodnoj knjižnici i čitaonici Novi Vinodolski, u četvrtak 15. listopada u 12 sati, održat će se svečano otvorenje Mjeseca hrvatske knjige 2015.

Na svečanosti otvorenja govorit će Zlatko Komadina, župan Primorsko - goranske županije, Oleg Butković, gradonačelnik Grada Novog Vinodolskog, Davorka Bastić, predsjednica Programskog i organizacijskog odbora Mjeseca hrvatske knjige 2015. te ravnateljica Narodne čitaonice i knjižnice Novi Vinodolski Barbara Kalanj Butković.

Istom prilikom, zamjenik ministra kulture Alen Kajmović objavit će i rezultate Javnog poziva Ministarstva kulture za dodjelu stimulacija za najbolja ostvarenja na području književnog stvaralaštva u 2014. godini.

Narodna knjižnica i čitaonica Novi Vinodolski u 2015. godini obilježava 170. obljetnicu svojega utemeljenja te niz obljetnica vezanih uz obitelj Mažuranić: 210 godina od rođenja Antuna Mažuranića, 170 godina od rođenja Vladimira Mažuranića te 125 godina od smrti Ivana Mažuranića. Upravo iz toga razloga odabrana je za domaćina svečanoga otvorenja Mjeseca hrvatske knjige 2015. godine.

Centralna je tema ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige koji će se održavati od 15. listopada do 15. studenoga, vezana je uz odluku Opće skupštine UN-a koja je 2015. godinu proglasila Međunarodnom godinom svjetlosti i tehnologija zasnovanih na svjetlu.


Središnji programi Mjeseca hrvatske knjige 2015.


U vrijeme održavanja Mjeseca hrvatske knjige posjetite svoju omiljenu knjižnicu, ili se o šarolikom programu kojim se obilježava ova manifestacija, informirajte u programskoj knjižici u prilogu.

– Programska knjižica Mjeseca hrvatske knjige 2015. –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –