Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 22.11.2005.

Muke Mikuline
Održava se
24.11.2005.

U zagrebačkoj knjižnici Ivana Gorana Kovačića, Ulica grada Vukovara 35, u četvrtak 24. studenog 2005. u 19 sati održat će se promocija knjige "Muke Mikuline" Svjetlana Lacka Vidulića u izdanju AGM-a.

Prva knjiga Svjetlana Lacka Vidulića, zbirka priča "Muke Mikuline" (AGM, 2005.), sastoji se od četiri tematska ciklusa: "Jedanaest uboda", "Vlado Kilávy: Moja enciklopedija", "Muke Mikuline" i "Ekologija za djecu".

Svaki od tih pažljivo projektiranih i filigranski izrađenih ciklusa vrti se oko različitih tema. Bavit će se on queneauovskim sitnozrnatim panoramiziranjem lijepe li nam naše zbilje kroz različite glasove u ciklusu "Uboda", od "Enciklopedije" stvoriti autarkičan paralelni svijet koji se svom svojom težinom sudara s tvrdom, "dobrosusjedskom" zbiljom, udubit će se u "Muke" pojedinaca zakovitlanih ratom ili kronično pomaknutih, oploditi neuzorana polja domaće eko-literature…

Svjetlan Lacko Vidulić rođen je 1968. godine u Zagrebu. Nakon studija germanistike i komparatistike zaposlio se kao predavač njemačke književnosti na Filozofskom fakultetu. Prozu objavljivao u književnim časopisima i na radiju.

Uz autora, na promociji će o knjizi govoriti i urednik knjige Kruno Lokotar.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –