Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 26.04.2018.

Na Trnju sa zvijezdama: Slavenka Drakulić
Održava se
30.04.2018. u 18:30h

U okviru projekta "Na Trnju sa zvijezdama" u ponedjeljak 30. travnja u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića gostuje književnica Slavenka Drakulić. Tom će prigodom autorica govoriti o sebi i svojemu pisanju, o prožimanju života i književnosti, o ženskim sudbinama kao nadahnuću za pisanje te o svojem romanu "Mileva Einstein, teorija tuge" (Fraktura, 2017).

Navedeni roman obrađivat će se na sljedećoj radionici u ciklusu ženskih čitateljskih radionica "Pusti je da priča" koja će se u svibnju održati u Knjižnici Ivana Gorana Kovačića. U ciklusu radionica raspravljat se o ženskoj povijesti i svakodnevici, ženskoj književnosti, kreativnosti, načinima dolaženja do vlastitog glasa i mogućnostima njegove artikulacije. 

Voditeljica radionice je dr. sc. Marija Ott Franolić, profesorica komparativne književnosti, koja se bavi poticanjem čitanja i povezanošću čitanja i kritičkog mišljenja te ženskom poviješću, svakodnevicom i ženskim autobiografskim tekstovima.

Stoga je ovaj susret sa Slavenkom Drakulić jedinstvena prilika polaznicama da se (i) kroz razgovor s autoricom pripreme za radionicu i pretresu ona pitanja koja smatraju važnima za razumijevanje toga romana, a posredno i za razumijevanje vlastitoga života.

Slavenka Drakulić

Mileva Einstein, teorija tuge

  • Fraktura 11/2016.
  • 224 str., tvrdi uvez s ovitkom
  • ISBN 9789532668148
  • Cijena 129.00 kn

Slavenka Drakulić u romanu "Mileva Einstein, teorija tuge" oživila je genija i njegovu obitelj. Pred čitatelja je iskrsnula opipljiva, stvarna, puna života, ali i depresije, melankolije i ljubavi Mileva, žena u kojoj se ogledaju sve uloge koje žene stalno i iznova podnose i s kojima se nose snažnije od bilo kojeg muškarca.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –