Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 23.09.2015.

Starenje u književnosti: Razgovor sa Slavenkom Drakulić
Održava se
25.09.2015. u 19h

8. izdanje Zagrebi! festivala posvećeno je dobizmu - diskriminaciji na osnovi dobi. Program, koji će se od 25. do 27. rujna odvijati u Kulturno informativnom centru (KIC), Zagrebačkom plesnom centru i na raznim gradskim lokacijama uključujući Zdenac života kod HNK, sastoji se od foto performansa, projkcija filmova, tribina i plesne radionice.

Teorijski dio Zagrebi! festivala donosi dvije tribine iz ciklusa Čitanje života koji u KIC-u vodi Marija Ott Franolić. U petak, 25. rujna u 19 sati književnica i novinarka Slavenka Drakulić (1949.) opisat će svoju potragu za književnim naslovima o starosti, i objasniti kako vidi razliku između muškog i ženskog pisanja i starosti.

Kako se može objasniti činjenica da spisateljice manje pišu o starenju – je li to dio društvenog pritiska za vječnom mladošću, ili su razlozi drugdje? I kako se starost u literaturi ipak artikulira?

O ovim i drugim pitanjima, s autoricom će razgovorati Marija Ott Franolić.
 

Nakon razgovora, u 21 sat ostanite na projekciji nagrađivanog filma Sarah Polley, Away From Her, potresne priče o Alzheimerovoj bolesti.

Više o programu Zagrebi! festival!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –