Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 07.10.2019.

Nacionalni kviz za poticanje čitanja pod nazivom 'Ritam odrastanja'

Nacionalni kviz za poticanje čitanja već više od 20 godina u Mjesecu hrvatske knjige (15. 10.- 15. 11.) nastoji dodatno potaknuti djecu od 4. do 8. razreda na čitanje. Kviz je moguće rješavati do 25. 10. 2019., a tri knjige koje je potrebno pročitati da bi se točno odgovorilo na pitanja u Kvizu, odabrane su prema recentnoj hrvatskoj izdavačkoj produkciji za djecu i mlade: „Ljeto na jezeru ČičuJasminke Tihi-Stepanić, „DrugačijaIvane Guljašević Kuman, te „Eva, mala ženaVlaste Golub. S obzirom na temu ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige „U ritmu čitanja“ i Kviz se odvija pod nazivom „Ritam odrastanja“. Djeca mogu sudjelovati putem mreže narodnih i školskih knjižnica u Hrvatskoj i dijaspori. Kviz se odvija online, a od ove godine može se rješavati i na pametnom telefonu. 

Pobjednici kviza biraju se metodom slučajnog odabira te oni sudjeluju u javnom izvlačenju glavne i utješnih nagrada na završnoj svečanosti koja će se održati u četvrtak, 14. 11. 2019. u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici, uz brojne goste, djecu, knjižničare i učitelje iz cijele Hrvatske i dijaspore. Na završnoj svečanosti s mladima će se družiti spisateljice čije su knjige čitali za kviz, a nastupit će i kvintet Simply brass. 

Budući da je ovogodišnja manifestacija Mjesec hrvatske knjige posvećena glazbi, pored knjiga i prigodnih darova, glavna nagrada su bežične slušalice Sony WH-XB700, dok su utješne nagrade male slušalice. Glavnu i utješne nagrade i ove godine osigurava Microline, a za prigodne glazbene darove pobrinuo se Dancing bear.

Više: KGZ

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –