Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: I.P. - MV • 27.03.2017.

Nagradni natječaj Ja sam pisac 2017.
Održava se
06.03.-10.04.2017.

Povodom manifestacije Noć knjige 2017., kojom se već šestu godinu obilježava Svjetski dan knjige i autorskih prava, nakladnička kuća Znanje u suradnji s portalom za knjigu i kulturu Moderna vremena organizira literarni natječaj za učenike srednjih škola pod nazivom "Ja sam pisac".

Natječaj "Ja sam pisac" organizira se treću godinu zaredom pod motom "Za one koji žele čitati, pisati i znati više", a u svrhu promicanja ljubavi prema knjizi, čitanju i književnom stvaralaštvu među mladim naraštajima. Pravo sudjelovanja imaju svi učenici srednjih škola grada Zagreba koje se prijave i uključe u Natječaj.

Kako sudjelovati u nagradnom natječaju?

Napišite kratku priču unutar jedne od četiri ponuđene tematske kategorije: ljubavna priča, krimi-triler priča, povijesna priča, fantasy ili SF priča i do 10. travnja 2017. priču pošaljite na adresu redakcija@znanje.hr. Stručni žiri sastavljen od književnih urednika nakladničke kuće Znanje odabrat će tri pobjedničke priče.

Proglašenje najboljih radova kao i podjela nagrada autorima pobjedničkih priča održat će se u Noći knjige, 24. travnja 2017. u KUC-u Travno (B. Magovca 17, plato Mamutice). Svečanosti dodjele nagrada prisustvovat će i urednici Znanja koji će biti na raspolaganju za sva pitanja uz rad u nakladništvu ili savjete za poboljšanje tehnike pisanja.

Nagrade:

Pobjednici Natječaja bit će nagrađeni prikladnim nagradnim paketima knjiga u tvrdom uvezu i objavom pobjedničkih priča na Facebook stranici Znanja te internetskoj stranici za knjigu i kulturu Moderna vremena, partneru projekta. Uz objavljene pobjedničke priče na portalu će autore nagrađenih priča kratkim intervjuima predstaviti učenici I. gimnazije.

Za sve sudionike nagradnog natječaja osigurane su nagrade iz popularne biblioteke "Knjiga dostupna svima". U znak zahvale za sudjelovanje u Natječaju školskim knjižnicama čiji su učenici sudjelovali u natječaju bit će darovani poklon paketi knjiga.

Do sada su se natječaju "Ja sam pisac 2017." odazvale škole: I. ekonomska škola, I. gimnazija, II. gimnazija, IV. gimnazija, V. gimnazija, XI. gimnazija, XVI. gimnazija, Klasična gimnazija, Nadbiskupska klasična gimnazija, Gimnazija Sesvete, Ženska opća gimnazija Družbe sestara milosrdnica s pravom javnosti.

Svoje sudjelovanje u natječaju možete potvrditi na jednu od e-mail adresa: redakcija@znanje.hr, danijela.rumbak@znanje.hr, silvia.sinkovic@znanje.hr

Pročitajte pobjedničke priče natječaja “Ja sam pisac 2016.”: 

"Krave" (autor: Patrik Herek, II. ekonomska škola)

"Hvatač snova" (autorica: Nensi Krupec, I. gimnazija)

Više o Natječaju potražite na stranicama nakladničke kuće Znanje.
 

Svečanost proglašenja pobjednika natječaja Ja sam pisac 2016:

Prethodna Slijedeća

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –