Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 07.03.2018.

Naklada Ljevak predstavlja znanstvenu monografiju Marijane Češi 'Stvaranje pisanjem'
Održava se
08.03.2018. u 18h

Marijana Češi: Stvaranje pisanjem

Naklada Ljevak organizira predstavljanje znanstvene monografije dr. sc. Marijane Češi "Stvaranje pisanjem: Ovladanost pisanim jezikom na kraju obveznoga obrazovanja", koje će se održati u četvrtak, 8. ožujka 2018., u 18 sati u Europskom domu, Jurišićeva 1/1, Zagreb.

Knjiga "Stvaranje pisanjem: Ovladanost pisanim jezikom na kraju obveznoga obrazovanja" dr. sc. Marijane Češi prva je znanstvena monografija koja se bavi odabranim semantičkim, sintaktičkim i pragmatičnim obilježjima pisanoga jezika hrvatskih učenika osmoga razreda osnovne škole.

Autorica je svjesna potrebe sustavnoga i sistematičnoga proučavanja i poučavanja; povezivanja teorijskoga područja jezičnoga gradiva i njegove praktične primjene u učeničkim pisanim radovima.

Iskustvo promatranja trenutnoga stanja u nastavi Hrvatskoga jezika i književnosti, a posebno područja pisanoga jezičnog izražavanja, potaklo ju je na nastajanje i istraživanje korpusa od sto učeničkih sastavaka dviju prostorno udaljenih županija: Dubrovačko-neretvanske županije i Grada Zagreba.


Uz autoricu Marijanu Češi i urednicu Nives Tomašević, o ovom djelu, važnom za znanstvenu zajednicu, ali i za sve koji se bave jezično-komunikacijskim područjem, govorit će i recenzentice Zrinka Jelaska, Karol Visinko, Goranka Lazić, Mila Galić i Mirela Barbaroša-Šikić.

Marijana Češi

Stvaranje pisanjem : Ovladanost pisanim jezikom na kraju obveznoga obrazovanja

  • Naklada Ljevak 02/2018.
  • 288 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533551586
  • Cijena 149.00 kn

Knjiga Marijane Češi 'Stvaranje pisanjem: Ovladanost pisanim jezikom na kraju obveznoga obrazovanja' bavi se kroatističkom temom iz područja hrvatskoga standardnog jezika koja je važna u društvu tolikoga broja različitih mjesnih i područnih idioma, od kojih se neki razlikuju međusobno i više nego neki drugi slavenski jezici. Tema knjige (ovladanost pisanim jezikom) interdisciplinarna je jer se istraživačkim metodama i postupcima oslanja na spoznaje glotodidaktike i primijenjene lingvistike.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –