Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 03.07.2008.

Natječaj za izbor najljepših hrvatskih knjiga 2007./2008.

Nacionalna i sveučilišnoj knjižnica u Zagrebu poziva nakladnike da prijave svoje kandidate za izložbe 'Book Art International' koja se održava u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu kao i izložbe 'Best Designed Books All Over The World' koja se održava u Leipzigu.

Zaklada Stiftung Buchkunst iz Frankfurta na Majni i ove je godine povjerila Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu organizaciju sudjelovanja hrvatskog izbora knjiga na izložbi 'Book Art International' koja se održava u sklopu Međunarodnog sajma knjiga u Frankfurtu od 15. do 19. listopada 2008. kao i izložbe 'Best Designed Books All Over The World' koja se održava u Leipzigu od 12. do 15. ožujka 2009.

Riječ je o izložbama koje predstavljaju dosegnute razine kreacija likovnih urednika, dizajnera i tiskarskog umijeća, a Hrvatska sudjeluje zajedno s preko 35 zemalja iz cijelog svijeta.

Pozivaju se nakladnici da prijave svoje kandidate za ove reprezentative izložbe,
 
koje predstavljaju godišnju produkciju knjiga svrstanih u sedam skupina: lijepa književnost, knjige iz područja znanosti, monografije o umjetnosti i umjetnicima te fotomonografije, knjige za djecu i mladež, školske knjige, bibliofilska i reprint izdanja te katalozi.

Knjige (objavljene u razdoblju između 20. kolovoza 2007. i 8. kolovoza 2008.) nakladnici trebaju poslati do 14. kolovoza 2008. na adresu:

Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, (za „Book Art International")
Ulica Hrvatske bratske zajednice 4
10000 Zagreb

Žiriranje će se održati do kraja kolovoza, a nakon toga izabrane knjige šalju se u Frankfurt.

Odabir prispjelih knjiga za izložbu obavit će: akademik Josip Bratulić; akademik Tonko Maroević; mr. sc. Mikica Maštrović, voditeljica Grafičke zbirke Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu; Luka Gusić, dizajner i Marcel Bačić, akademski slikar.

Prihvaćene i izložene knjige u Frankfurtu postaju dio fonda German Book and Type Museum koji je dio njemačke Nacionalne knjižnice (Die Deutsche Bibliothek).

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –