Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 22.09.2022.

Natječaj za nagradu Ovca u kutiji 2022.

Knjiga u centru raspisuje javni natječaj za nagradu «Ovca u kutiji» za najbolju hrvatsku slikovnicu. Na natječaj se mogu prijaviti slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2021. godine do listopada 2022. godine. Natječaj je otvoren do 20. listopada 2022.

Propozicije natječaja:

1. Knjiga u centru, organizator književno-likovne nagrade «Ovca u kutiji» za najbolju slikovnicu objavljenu u Republici Hrvatskoj, raspisuje natječaj za slikovnice čiji su i tekst i ilustracije prvi put objavljene u razdoblju od listopada 2021. godine do listopada 2022. godine.
 
2. Slikovnice moraju biti izvorno napisane na hrvatskom jeziku i objavljene kod hrvatskog nakladnika. Ilustracije mogu biti i djelo inozemnog autora ukoliko su nastale prema originalnom tekstu izvorno napisanom na hrvatskom jeziku. Slikovnice mogu biti namijenjene bilo kojoj čitateljskoj dobi. Pri procjeni kvalitete pazit će se podjednako na kvalitetu teksta i na kvalitetu ilustracija, a osobito na povezanost i nadopunjavanje tih dvaju elemenata. 

3. Ilustrirane zbirke pjesama, ilustrirane priče i/ili zbirke priča te stripovi ne spadaju u književnu formu slikovnice te se neće uzimati u obzir prilikom žiriranja.

4. Natječaj je javan, a slikovnice se u pet (5) primjeraka isključivo poštom šalju na adresu: 
KNJIGA U CENTRU
Crnojezerska 20
10090 Zagreb

5. Slikovnice mogu poslati nakladnici ili autori, a šalju se od 20. rujna do 20. listopada 2022. 

6. Uz knjige, obavezno poslati kontakt adresu, telefon, e-mail adresu nakladnika i autora (teksta i ilustracija). Naslovnicu slikovnice poslati e-mailom na zoranpongrasic@yahoo.com u JPG formatu (300 dpi). 

7. Dodijelit će se nagrada OVCA U KUTIJI stručnog žirija te nagrada OVCA U KUTIJI dječjeg žirija.

8. Nagrade se sastoji od skulpture OVCA U KUTIJI i novčanog iznosa.

9. Vrijeme i mjesto dodjele nagrada OVCA U KUTIJI bit će objavljeni naknadno. Događanja vezanu uz dodjelu nagrade OVCA U KUTIJI mogu se pratiti na Facebook stranicama Knjiga u Centru i Ovca u kutiji - Festival slikovnice.

10. Knjige poslane na natječaj se ne vraćaju.

Kontakt email: knjigaucentru@yahoo.com / zoranpongrasic@yahoo.com  

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –