Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 06.09.2017.

Njemačka strip autorica Ulli Lust gostuje u Zagrebu
Održava se
07.09.2017. u 19h

Ulli Lust, foto: Youtube

U četvrtak u zagrebačkoj Booksi gostuje iznimno zanimljiva njemačka strip autorica Ulli Lust čiji je autobiografski strip Danas je posljednji dan ostatka tvog života (Fibra, 2016.) osvojio brojna priznanja i nagrade (ICOM, Max und Moritz, Artémisia, Ignatz, LA Times Book Award for Graphic Novels, nagradu za mladu nadu na festivalu u Angoulêmeu). Riječ je o "stripu ceste" koji bilježi dvomjesečno putovanje sedamnaestogodišnje Ulli i njezine prijateljice, nimfomanke Edi, bez novca i dokumenata  kroz kronotopije suvremene Europe, od Beča, preko Alpa, Verone, Rima i Napulja do Sicilije.

Matko Vladanović, voditelj strip tribina, s autoricom će razgovarati o strip-sceni njemačkoga govornoga područja, o berlinskoj kulturnoj sceni, o nezavisnom stripu u raljama ekonomije, o suradnji s legendarnim Fantagraphicsovim urednikom Kimom Thompsonom, o strip-novinarstvu, erotici, o nadolazećoj trotomnoj autobiografiji i ostalome.

Ulaz je besplatan, a razgovor će se voditi na engleskom jeziku, bez prijevoda.

Ulli Lust gostuje i na Festivalu svjetske književnosti u petak, 8 rujna u 17 sati (Kino Europa) u Zagrebu.

O autorici:

Ulli Lust (1967.) je austrijska autorica stripa i ilustratorica, poznata po strip-reportažama (Fashionvictims, Trendverächter, 2008) i erotsko-mitološkim stripovima (Airpussy, L'employé du moi, 2009), dok je autobiografski ep Danas je posljednji dan ostatka tvog života (Heute ist der letzte Tag vom Rest deines Lebens, 2009) plod više od četiri godine rada. Ovim je stripom Ulli Lust napravila dosad najdužu slikovnu priču na njemačkom jeziku, a njime je osvojila i brojna priznanja: nagradu ICOM za najbolji njemački strip, nagradu publike Max und Moritz na konvenciji u Erlangenu, nagradu Artémisia, Ignatz i nagradu za mladu nadu na festivalu stripa u Angoulêmeu.
 

– Ulli Lust: Life of the Boheme –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –