Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 26.10.2006.

Novo Zagrijavanja do 27
Održava se
27.10.2006.

U novoj sezoni «Zagrijavanja», koja 27. listopada 2006. započinje u Knjižnici Bogdana Ogrizovića, jake i gladne književnovampirske snage predstaviti će se dva projekta: časopis «Libra Libera» s tematom «Vampirizam u seksu, društvu, medijima, komunikaciji i metafizici», te Vampirske priče, zbornik «Festivala fantastične književnosti 2006.»

Uz Katarinu Peović Vuković, urednicu Libre Libere i Davora Šišovića , urednika Vampirskih priča, boje nadnaravnog brane:

:: Bojan Sudarević rođen 1980. u Zagrebu. Od 1999. objavio desetak kratkih priča u «Futuri», istrakonskim i sferakonskim zbirkama, «Zarezu», te u raznim časopisima i zbirkama. Nagrađene su mu priče «Na prodaju: Mona Lisa» (prva nagrada na natječaju Istrakona 2004) i «Cyberfolk» (prva nagrada na natječaju časopisa Zarez i nagrada Sfera u kategoriji kratke priče za 2004).

:: Mihaela Pavlović rođena 1976. u Zagrebu. Diplomirala politologiju, a mehanizme vlastitog preživljavanja razvija kao copywriter u marketinškoj agenciji. Piše oduvijek.

:: David Kelečić živi u Jastrebarskom, a studira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Najprije je pisao poeziju, ali je ubrzo otkrio da proza može biti puno zabavnija. Tek se odnedavno ozbiljnije bavi pisanjem, a prvu je priču objavio u sferakonskoj zbirci «Zagrob». Obožava kada dobije gremlinsku ideju kako nešto ustaljeno izokrenuti naopačke, a to mu se, kaže, događa vrlo često. Ograničenje broja znakova u priči u književnim natječajima smatra najvećim zločinom protiv umjetničke slobode, jer drži da su neke ideje rođene samo zato da bi prešle na papir.

:: Dalibor Jurišić rođen u Vukovaru 1977. Od 1991. živi u Zagrebu. Predaje hrvatski jezik u srednjoj školi, lektorira što stigne i blogira o Vukovaru. Što se tiče književnih tekstova, devedesetih je objavio nekoliko priča u «Plimi», a 2006. dramu «Kraljeva kći vještica» u Balkanskom književnom glasniku «Poluostrvo».

Voditelj i osoba koja vas svesrdno poziva na ovaj književno-vampirski bal je Roman Simić Bodrožić.

27.10.2006. :: 19.30 h :: Knjižnica Bogdana Ogrizovića :: Preradovićeva 5 :: Zagreb

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –