Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 05.04.2009.

Obavijest o natječajima "Prozak“ i "Na vrh jezika“

Od ove godine natječaji "Prozak" za prozu i "Na vrh jezika“ za poeziju sele na stranice Zareza i, poslije, na newsleter Algoritma KaLibriranje gdje će biti objavljivani. Propozicije natječaja ostaju iste. Proze, do 6300 znakova (3,5 kartice) dužine, ne više od pet priča, treba, uz bio-bibliografsku bilješku i kontakt, poslati na e-mail: prozaknatjecaj@gmail.com. Poeziju, ne više od 15 pjesama, valja slati na adresu: navrhjezika@gmail.com . Natječaj je otvoren za sve građane RH do 35 godina starosti, a počinje… eto, baš sad!

Natječaji "Prozak“ i "Na vrh jezika“ pokrenuti su 2004. godine u okviru novina za kulturu Vijenac i s Krunom Lokotarom kao urednikom. Pobjednik/ca svakog natječaja stječe pravo na objavljivanje knjige u nakladi Algoritma.

Pobjednici prve godine Natječaja, Olja Savičević Ivančević sa zbirkom kratkih priča "Nasmijati psa" i Marko Pogačar sa zbirkom poezije "Pijavice nad Santa Cruzom" su zbog toga i svojih ostalih kompetentnosti kooptirani u žiri koji otada u trijumviratu odlučuje o nagradama i nagrađenima.

Sljedeći dobitnici "Prozak“ bili su: Marijana Ogresta s "Koliko košta gram“, Sonja Gašperov sa "Cyber ZOO“ i, još neobjavljena, Antonija Novaković.

Nagradu "Na vrh jezika“ dobili su: Ljuba Lozančić za rukopis iz kojega je nastala knjiga "Slavlje na pučini“ te Kristina Kegljen čija se knjiga, kao i knjiga Sandre Obradović, uskoro očekuju.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –