Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 29.10.2015.

Okrugli stol o ulozi pisca u kazalištu za djecu i mlade u Hrvatskoj
Održava se
02.11.2015. u 12h

Kazališni epicentar i udruga Knjiga u centru pokrenuli su inicijativu kojoj se pridružilo i Društvo hrvatskih književnika za djecu i mlade, kako bi se na jednom mjestu, dostupnom kazalištarcima (kazališnim redateljima u potrazi za tekstovima, dramaturzima i glumcima) našli tekstovi (i dramski i prozni) hrvatskih pisaca za djecu i mlade.

Na taj način namjerava se popuniti velika praznina u teatarskom svijetu za najmlađe u kojem se mahom igraju tekstovi klasika, a većina suvremenih autora ostaje nepoznati malim gledateljima.

Tim povodom organiziran je Okrugli stol o ulozi pisca u kazalištu za djecu i mlade u Hrvatskoj, koji će se održati u okviru Festivala PAZI, KNJIGA!, u ponedjeljak 2. studenoga u 12 sati u Hrvatskom centru za dječju knjigu u Zagrebu (Starčevićev trg 4).

Sudjeluju: Leo Vukelić, Višnja Babić, Snježana Babić - Višnjić, Zoran Pongrašić, Lada Martinac-Kralj, Mario Kovač, Nikolina Manojlović-Vračar, Hrvoje Zalar, Svetlana Patafta, i Ranka Javor.

Moderator: Ana Đokić

U oviru Festivala PAZI, KNJIGA! 2015. pokrenut je i program KONCERTI U D(ramskom )-duru, u okviru kojeg će u suradnji s Akademijama dramskih umjetnosti u Zagrebu, Splitu i Osijeku studenti glume i režije izvoditi javna čitanja dramskih tekstova domaćih autora.

Prvo koncertno čitanje održat će se u u prostoru Kazališnog epicentra (Preradovićeva 44, Zagreb) u petak 6. studenoga u 19 sati kada će studenti Akademije dramskih umjetnosti iz Zagreba izvesti koncertno čitanje drame „Istjerivanje opake živine“ dramske spisateljice Milice Lukšić.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –