Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 29.11.2011.

Olja Savičević Ivančević gostuje u virtualnom susretu 'Pisci na mreži'

Sudjelujte u devetom virtualnom susretu iz programa "Pisci na mreži" u kojem u utorak, 29. studenog 2011., od 17.00 do 18.30 sati gostuje Olja Savičević Ivančević. Druženje se odvija putem interneta i servisa Microsoft Office Live Meeting a u sklopu stručnih skupova Agencije za odgoj i obrazovanje!
 

"U utorak nam je gošća pjesnikinja, autorica kratkih priča, romana, novinskih tekstova - ona koja vodi pjesnički lirski dnevnik, slaba i jaka mjesta odrastanja, zaboravljene prostore djetinjstva, bilježi vlastita i naša kućna pravila, ona koja se na različite načine predstavlja i kad govori u svoje ime, mi čitamo kao da smo upravo to napisali mi, ona je u svakom slučaju koja o nepoznatom i poznatom misli i piše udarnički, dakle: žestoko i lijepo - Olja Savičević Ivančević.

Namjera nam je u razgovoru s Oljom Savičević Ivančević, a u idućim virtualnim susretima i s drugim hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Željeli bismo s našim gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja...) i s vama - prisutnim učenicima i nastavnicima, sa sudionicima na udaljenim mjestima - ući u njihove radionice, proći labirintima njihovih književnih tekstova, dobiti pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?
 
Ukratko: htjeli bismo izravno, u razgovoru, različitim pitanjima i novim, drukčijim odgovorima, učiniti složenu mrežu hrvatske književnosti (kulture) dostupnom i preglednom za čitanje, kretanje, stjecanje različitih iskustava i za uživanje. Želimo saznati kako čitati hrvatske pisce i njihove tekstove, upoznati ih i učiniti vlastito vrijeme važnijim i boljim nego što nam se, nerijetko, čini da ono jest.

Vjerujemo da su za ovu priliku razgovor sa Oljom Savičević Ivančević, odnosno njezini tekstovi i njezin nama ispričani život, više nego dobar i uzbudljiv izbor."

Uredništvo


Za sudjelovanje pratite poveznicu tj. više informacija o dobivanju potvrda o sudjelovanju pročitajte ovdje.

– Komentari –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –