Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: MV Info • 22.09.2008.

Pisci na Cvjetnom zbog lošeg vremena u Profil Megastoreu!
Održava se
22.09.2008.

U sklopu međunarodnih susreta kulture Yesen u Zagrebu (Yes Zgb), a u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, 22. i 23. rujna 2008. na Cvjetnom trgu u Zagrebu, na velikoj pozornici nastupaju (čitaju, pišu, pjevaju, riječju nastupaju) hrvatski pisci:

-    u ponedjeljak, 22. rujna 2008. u 19 sati, nastupaju Boris Perić, Renato Baretić i Nikica Petković

-    u utorak, 23. rujna 2008. u 19 sati: Dalibor Šimpraga, Ivica Prtenjača i Rujana Jeger i mladi reper Syke Kamikaza.


"PISCI NA CVJETNOM“ uživo će pisati YESENSKI BLOG – Jesensku priču. YESENSKI BLOG je jesenska zagrebačka priča koja će se nastaviti na yesenski.blog.hr

Moderatorica obje večeri: Jagna Pogačnik

S piscima nastupaju i THE BEAT FLEET (TBF).
 

...Biti pisac, po definiciji, podrazumijeva komunicirati – s čitateljima, izdavačima, pokojim zločestim kritičarem, medijima, ali i slušateljima. Jer, napisana riječ, pjesma ili proza, vrlo lako postaje izgovorena i na neki čudan način ona time dobiva puni smisao. Biti pisac danas, u globalnoj zajednici, nećemo se lagati, znači i nastupati u klubovima, na sveučilištima ili sajmovima, ići na turneje, riječju ukazati se pred konkretnim i potencijalnim čitateljima koje može zanimati i više no što biste htjeli otkriti, ali što se može – takva su pravila igre. Popularna kultura književnosti je omogućila nove oblike socijalizacije i približila je spektaklu za koji se mogu naplaćivati i ulaznice, a piscu da se okuša i u performativnim umjetnostima.

«Pisci na Cvjetnom», akcija pokrenuta u suradnji s Hrvatskim društvom pisaca, ima vrlo jednostavnu nakanu – izvući pisce iz geta uobičajenih prostora na kojima se održavaju književne manifestacije, srušiti im zidove koji štite i ostaviti ih na vjetrometini, prebaciti ih u drukčiji prostor jednog od glavnih zagrebačkih trgova, na pravi stage i s ozvučenjem jednog poštenog rock koncerta. I pustiti im da govore, čitaju, sviraju, pjevaju ili tko zna što već svi ti pisci mogu. Pisci izbačeni na trg na određeni se način vraćaju kući, u necenzurirani prostor onog famoznog trokuta – pisac, književno djelo, čitatelj.  A čitatelj može biti i posve slučajni prolaznik, to nikako ne treba smetnuti s uma.


Važno: radi loših vremenskih prilika program će se odvijati u Profil Megastoreu, Bogovićeva 7, Zagreb.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –