Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Videoteka • Piše: MV Info • 04.01.2017.

Pisci na mreži: Kristian Novak

Pisci na mreži: Kristian Novak

Črna mati zemla Novak Kristian
Ciganin, ali najljepši Novak Kristian

Početkom 2011. godine startao je zanimljiv projekt "Pisci na mreži" koji se danas provodi u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje, udruge Magistra Nova i tvrtke Aquilonis.

Namjera je projekta u virtualnim susretima s hrvatskim autorima, autoricama, saznati: tko su oni, kako, zašto i za koga pišu? Publika - prisutni učenici i nastavnici, kao i sudionici na udaljenim mjestima, u interakciji s gostima na mreži, s hrvatskim piscima (različitih generacija, poetika, zanimanja…) - ulazi u njihove radionice, prolazi labirintima njihovih književnih tekstova, dobiva pouzdaniji uvid kako i gdje žive, što čitaju, što im je važno u procesu pisanja, što misle o novim tehnologijama i mogućnostima komuniciranja s drugima, koji su njihovi uzori i životni izbori?


Pogledajte virtualni susret u kojem je 29. listopada 2014. gostovao Kristian Novak.

Pročitajte i razgovor s Kristianom Novakom (Nikada neću imati potrebu pisati o nečemu što mi nije blisko) koji je za Moderna vremena vodio Božidar Alajbegović u lipnju 2013.


***

Kristian Novak (rođ. 1979.) osim što je kao mladi znanstvenik zaposlen na Odsjeku za kroatistiku Filozofskog fakulteta u Rijeci i Odsjeku za germanistiku Filozofskog fakultetu u Zagrebu, autor je i tri romana. Prvi, "Obješeni" objavljen 2005. u izdanju Grada Čakovca prošao je nezapaženo, iako je vrlo dobar i otkriva velik autorov potencijal, a taj je potencijal autor potvrdio romanom "Črna mati zemla", koji je kratko nakon objavljivanja dobio vrlo pohvalne kritike i osvojio književnu nagradu roman@tportal.hr, a nedavno mu je objavljen roman "Ciganin, ali najljepši".

– Pisci na mreži - Kristian Novak –

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –