Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 16.02.2010.

Pobjednice 'Prozaka' i 'Na vrh jezika' su Tanja Mravak i Dijana Stilinović

Žiri u sastavu: Olja Savičević Ivančević, Marko Pogačar i Kruno Lokotar nagradu "Prozak" za najbolji prozni rukopis autorice/autora do 35 godina, između sedamdesetak pristiglih, jednoglasno je dodijelio Tanji Mravak, a nagradu za poeziju "Na vrh jezika"  u konkurenciji od preko sto pristiglih rukopisa zaslužila je Dijana Stilinović.


Povijest natječaja

Godišnji natječaji "Prozak“ za prozu i "Na vrh jezika“ za poeziju pokrenuti su 2004. godine u okviru novina za kulturu Vijenac i s Krunom Lokotarom kao urednikom. Od 2009. godine sele u Zarez. Pobjednik/ica svakog natječaja stječe pravo na objavljivanje knjige u nakladi Algoritma.

Pobjednici prve godine Natječaja, Olja Savičević Ivančević sa zbirkom kratkih priča "Nasmijati psa“ i Marko Pogačar sa zbirkom poezije "Pijavice nad Santa Cruzom“ su kooptirani u žiri koji otada zajedno s Lokotarom odlučuje o nagradama i nagrađenima.
Sljedeći dobitnici "Prozaka“ bili su: Marijana Ogresta s "Koliko košta gram“, Sonja Gašperov sa "Cyber ZOO“ i, još neobjavljena, Antonija Novaković, te Tanja Mravak za 2009. godinu.

Nagradu "Na vrh jezika“ dobili su: Ljuba Lozančić za rukopis iz kojega je nastala knjiga "Slavlje na pučini“, Kristina Kegljen za knjigu "Ne poklanjaj srce divljim stvorovima“,  Sandra Obradović za "Jastučić za igle“, te Dijana Stilinović za 2009. godinu..

Natječaji, u suradnji Algoritma i Zareza se nastavljaju i ove godine, pod istim uvjetima.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –