Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 07.03.2024.

PODCAST: Ankica Tomić – Bez obraza

Ankica Tomić (ilustracija: IP/MV)

Anuška iz romana Ankice Tomić Bez obraza: roman u bojama (Media bar, 2023) rođena je 40-tih godina prošlog stoljeća u Dalmatinskoj zagori s golemim madežom preko lijevog obraza. Tako obilježenoj majka joj dogovara brak i ona odlazi u Ameriku gdje agresivnom zemljaku treba podariti potomstvo. Poslušajte ulomak.

U svom novom romanu Ankica Tomić majstorski se udubljuje u najvažnije ljudske veze, one koje nam određuju život. No u obiteljskim odnosima, u materinstvu i u ženskom prijateljstvu nikad ništa nije samo crno-bijelo. Zato je ovo „roman u bojama“, bojama koje su katkad jarke i tople, a katkad mračne, prijeteće i opasne.

– POSLUŠAJMO: Ankica Tomić – Bez obraza –

Moderna vremena · PODCAST: Ankica Tomić – Bez obraza

Snimila: Ankica Tomić
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Ankica Tomić (Makarska, 1972.) hrvatska je spisateljica, urednica i redaktorica. Njezin prvi roman "Naročito ljeti" pobijedio je na VBZ-ovu natječaju za najbolji neobjavljeni roman 2011., a osvojio je i književne nagrade Kiklop te Slavić, koju za najbolji autorski prvijenac dodjeljuje Društvo hrvatskih književnika. Objavila je i romane "Damen kapric" (Naklada Ljevak, 2014.), "Vice Versa" (Naklada Ljevak, 2016.) i "Skarabej" (Hena com, 2018.). Živi i radi u Zagrebu.

Ankica Tomić

Bez obraza

  • Media bar 11/2023.
  • 304 str., meki uvez
  • ISBN 9789538357176

U svom novom romanu 'Bez obraza' Ankica Tomić majstorski se udubljuje u najvažnije ljudske veze, one koje nam određuju život. No u obiteljskim odnosima, u materinstvu i u ženskom prijateljstvu nikad ništa nije samo crno-bijelo. Zato je ovo 'roman u bojama', bojama koje su katkad jarke i tople, a katkad mračne, prijeteće i opasne.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –