Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Ankica Tomić

Bez obraza

  • Nakladnik: Media bar
  • 11/2023.
  • 304 str., meki uvez
  • ISBN 9789538357176
  • Cijena: 19.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sedam dekada. Dva kontinenta. Jedan madež. I mrlje. Oku nevidljive…

Kad su tek rođenu Anušku pokazali majci, ona je u gađenju okrenula glavu. Djevojčicu će to obilježiti za cijeli život, baš kao što ju je obilježio veliki crveni madež na lijevom obrazu. I odrastanje u gruboj sredini Dalmatinske zagore, koja ne štedi nikoga, i novi početak na drugom kontinentu, u Americi, za Anušku će biti sve samo ne laki, sve dok ne odluči da više neće, prema onoj biblijskoj, okretati drugi obraz…


U svom novom romanu "Bez obraza" Ankica Tomić majstorski se udubljuje u najvažnije ljudske veze, one koje nam određuju život. No u obiteljskim odnosima, u materinstvu i u ženskom prijateljstvu nikad ništa nije samo crno-bijelo. Zato je ovo „roman u bojama“, bojama koje su katkad jarke i tople, a katkad mračne, prijeteće i opasne.

Iako po struci profesorica književnosti, Ankica Tomić vrlo je kratko predavala u školama. No zato je, kao lektorica i redaktorica, surađivala s mnogim hrvatskim tiskovinama. Prvi, autobiografski roman "Naročito ljeti" 2011. godine pobjeđuje na natječaju izdavačke kuće V.B.Z. i Tomić, osim pažnje javnosti, osvaja dojmljivu novčanu nagradu.

Slijede nagrada Slavić te Kiklop kao i drugi roman "Damen kapric" koji 2014. izlazi u Nakladi Ljevak. Iste godine autorica postaje članica Hrvatskog društva pisaca, a 2015. ostvaruje status samostalnog umjetnika. Treći roman "Vice versa" (Naklada Ljevak, 2016.) napisala je uz potporu Ministarstva kulture, a 2018. objavljuje roman "Skarabej" (Hena com).

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– POSLUŠAJMO: Ankica Tomić – Bez obraza –

Moderna vremena · PODCAST: Ankica Tomić – Bez obraza

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –