Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stanley Tucci

Okus : Moj život kroz hranu

  • Nakladnik: Media bar
  • Prijevod: Nada Mirković
  • 04/2023.
  • 356 str., meki uvez
  • ISBN 9789538357145
  • Cijena: 19.90 eur
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Prije nego što je ulogama u filmovima Vrag nosi Pradu i Igre gladi postao svjetski poznato ime, Stanley Tucci odrastao je u talijansko-američkoj obitelji koja se baš svaku večer okupljala oko kuhinjskog stola.

Svjetski bestseler Stanleyja Tuccija "Okus - Moj život kroz hranu" je intiman pogled na spone između hrane i života, ispunjen anegdotama o odrastanju u Westchesteru, NY, o pripremama i snimanjima foodie filmova Velika noć i Julie i Julia, o zaljubljivanju tijekom večere i o zajedništvu sa suprugom u smišljanju zabavnih jela za njihovu djecu.

Svaki komadić ovog gastronomskog putovanja, kroz dobra i loša vremena, kroz jela iz restorana s pet zvjezdica, kao i ona koja su zagorjela u kućnoj pećnici, slastan je, iskren i topao. Ispunjen Tuccijevim prepoznatljivim humorom i nježnom nostalgijom, "Okus" će ugrijati srce svakome tko zna koja je moć obroka skuhanog za one koje volite.

"Okus" je mnogo više od memoara i mnogo više od kuharice, iako ćete u njoj pronaći i recepte koji će vam izazvati zazubice i koje ćete jednostavno morati isprobati. Možda ćete poželjeti napraviti temeljac od parmezana na način chefa Pina Posterara, koji će vašim jelima s tjesteninom dati posve novi okus, ili pak skuhati ragu prema receptu koji se u obitelji Tucci prenosi iz generacije u generaciju.

Ovu Tuccijevu knjigu The Guardian, The Times i The Daily Mail proglasili su knjigom godine.

Stanley Tucci (1960.) američki je glumac, pisac, filmski producent i filmski redatelj. Svjetsku je slavu stekao ulogom u filmu Vrag nosi Pradu, a glumio je i u filmskim hitovima poput Julie i Julia, Igre gladi, Terminal, Dogodilo se na Manhattanu, Put uništenja i mnogim drugima. Za ulogu u filmu Ljupke kosti nominiran je 2010. za nagradu Oscar u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Godine 1996. snimio je film Velika noć (Big Night), priču o dvojici braće koji iz Italije emigriraju u Ameriku kako bi otvorili svoj restoran. Film je nadahnuo knjigu recepata "Cucina and Famiglia" koje su zajedno osmislili Tucci, njegova majka Joan te chefovi Gianni Scappin i Mimi Shanley Taft. Knjiga je objavljena 1999., a dosad je doživjela brojna reizdanja.

Tuccijev briljantni kulinarski show Searching for Italy (U potrazi za Italijom), koji se prikazivao na CNN-u, osvojio je dvije nagrade Emmy te nagradu Producers Guild of America za najbolji televizijski nefikcionalni program.

Autor je i popularnih kuharica "The Tucci Cookbook" i "The Tucci Table: Cooking With Family and Friends".

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –