Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Robert Torre

Mjesto okupljanja

  • Nakladnik: Media bar
  • Fotografije: Stjepan Tafra
  • 02/2024.
  • 172 str., meki uvez
  • ISBN 9789538357190
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Robert Torre (1965.-2021.) bio je jedan od najpoznatijih hrvatskih psihijatara, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti te u javnosti zapažena kritičkog pamfleta “Prava istina o psihijatriji”. Tako je u knjizi “Ima li života prije smrti?” istupio je kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo, i izložio odgovore na pitanja što je život i kako ga živjeti, dok je u knjizi “Ludilo uzvraća udarac” izlagao preko dva stoljeća dugu priču o monopolu psihijatrije nad ludilom.

U "Mjestu okupljanja" sam Torre, koji se velik dio svoga života bavio slikanjem baš kao i pisanjem, objašnjava svoje slike, svoj pogled na likovnost ali i svoj svjetonazor. Knjiga je objavljena – kao posebno, limitirano izdanje - povodom velike izložbe istoga naslova u Meštrovićevu paviljonu u Zagrebu od 2. do 25. veljače 2024.

Robert Torre (1965.-2021.) bio je jedan od najpoznatijih hrvatskih psihijatara, autor nekoliko knjiga s područja psihijatrije ovisnosti te u javnosti zapažena kritičkog pamfleta “Prava istina o psihijatriji”. U knjizi "Ima li života prije smrti?" istupio je kao svojevrsni stručnjak za ljudsko iskustvo, i izložio odgovore na pitanja što je život i kako ga živjeti, a u knjizi "Ludilo uzvraća udarac" izlaže preko dva stoljeća dugu priču o monopolu psihijatrije nad ludilom.

 

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –