Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Sandra Silađev

Pokondirena dinja

  • Nakladnik: Media bar
  • Ilustracije: Dušan Stokić
  • 07/2022.
  • 252 str., meki uvez
  • ISBN 9789538357091
  • Cijena: 19.78 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Sve što mislite o drugima – i o sebi – a ne usudite se reći, Sandra Silađev izgovorit će glasno, bez dlake na jeziku. Sandra Silađev glumica je i komičarka koja je do najšire publike doprla putem društvenih mreža. Njezini duhoviti, pametni i britki videoisječci imaju stotine tisuća pregleda i lajkova na YouTubeu, Facebooku, Instagramu i TikToku, a njezina autorska monodrama Dejt rasprodana je širom regije.

Svoje ludo smiješne, ali i ubojito ozbiljne komentare društvene stvarnosti uobličila je, u suradnji s ilustratorom Dušanom Stokićem, i u obliku karikatura. U ovom izdanju za hrvatsku publiku odabrane su karikature iz dviju knjiga "Ne zna svinja što je dinja" (2016.) i "Pokondirena dinja" (2017.).

Sandra Silađev u "Pokondirenoj dinji" dotiče se svojih omiljenih tema: ljudskih taština, predrasuda, muško-ženskih, obiteljskih i prijateljskih odnosa, toksičnih poslovnih sredina te odnosa prema hendikepiranim osobama. Čini to duhovito, sarkastično, katkad karikirano do groteske. Ona pronicljivo uočava ljudske mane, ali ih baš nikad ne osuđuje svisoka. Njezin pristup svim temama iznimno je angažiran.


Pokondirena dinja knjiga je koju ćete i čitati i gledati i uz koju ćete se glasno smijati, ali se i vrlo ozbiljno zamisliti.
Marina Dimić, urednica izdanja

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –