Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arijana Čulina

Dva puta u pet minuta

  • Nakladnik: Media bar
  • 12/2022.
  • 172 str., meki uvez
  • ISBN 9789538357138
  • Cijena: 17.12 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Arijana Čulina, autorica književnih hitova, među kojima su i „Šta svaka žena triba znat o onin stvarima“ i „Bolje se rodit bez one stvari nego bez sriće“, prodanih u gotovo tristo tisuća primjeraka, i u svojoj najnovijoj knjizi dalmatinski neuvijeno, duhovito i iskreno, a opet s blagošću i toplinom, opisuje, analizira i propituje žensku stvarnost. 

Njezina junakinja, pedesetogodišnja Splićanka Kate, već je pomalo razočarana životom, ali ipak ne toliko da bi se predala bez borbe. Svakome će reći što mu ide, vješto će proniknuti u svaki karakter, uočiti svaku ljudsku manu, ne štedeći pritom nikoga, pa ni sebe.

Trinaest priča – u kojima se katkad nostalgično, katkad (auto)ironično dotiče svog splitskog djetinjstva, muško-ženskih odnosa, bračnog brodoloma, poslovnih uspjeha i neuspjeha ili pak obične ženske svakodnevice – povezano je svima poznatom sintagmom „pet minuta“. 

Koliko ste puta od prijateljice koja uvijek kasni čuli: Stižem za pet minuta ili pak od svojih usamljenih roditelja onu: Ajde, sidi sa mnom još pet minuta? A možda  ste i maštali o svojih pet minuta slave, riješili problem u pet do dvanaest ili dočekali svojih pet minuta? A o muškarčevih dva puta u pet minuta da i ne govorimo…

Arijana Čulina majstorski, splitski duhovito, mediteranski rječito i ženski nježno tka priče o tih „pet minuta“ koje čine život. A njezina Kate, u kojoj će se pomalo prepoznati svaka od nas, humorom nas tjera da se pogledamo u ogledalo bez maski i filtera. 

Svima koji vas zateknu kako se s knjigom u ruci glasno smijete i kako ste odma’ bolje volje, bit će jasno da čitate – neponovljivu Arijanu Čulinu!

Arijana Čulina rođena je 1965. u Splitu. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od početka glumačke karijere angažirana je u HNK Split i danas je prvakinja dramskog ansambla. Osim u kazalištu, glumila je i na filmu i u televizijskim serijama. Usporedo s glumom bavi se i spisateljskim radom. Dosad je objavila desetak knjiga, koje su gotovo sve postale bestseleri. Napisala je i nekoliko knjiga za djecu. Kao glumica nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta, Zlatnom arenom, Marulom i nagradom FEST-a, a kao književnica nagradom Marin Držić. Živi, glumi, piše i slika u rodnom Splitu.   

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –