Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arijana Čulina

Šta svaka žena triba znat o onin stvarima : Žestoko napunjeno izdanje

  • Nakladnik: ArsIris
  • 09/2014.
  • 232 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789537863067
  • Cijena: 13.14 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Šta svaka žena triba znat o onin stvarima – Žestoko napunjeno izdanje“ – nova je verzija nadasve bolno iskrenih, ponekad urnebesno komičnih, a češće tragičnih sjećanja splitske cure Goge Bjondine, ispričana dobrušenim stilom i jezikom, oplemenjena novim spoznajama i gorko-jetkim humorom Arijane Čuline.

Ostajući vjerna svomu osebujnom stilu, rječniku i jezičkim kalamburima, Arijana Čulina u značajno dorađenoj knjizi otkriva se i kao prilježna spisateljica, koja brižno prati svoju junakinju iz izazova u izazov, oštra oka prati promjene u društvu i obitelji, savršeno dijagnosticira pomake u vrijednosnoj arhitekturi i – nadasve – donosi novu dimenziju svoje razorne duhovitosti!


Uvod:
Lipe moje, svake noći kad zaspimo, svakoga jutra kad se probudimo – život gre daje, a šnjin ne starimo samo mi, nego i libri. Oni šta smo i' napisali, oni šta i' čitamo. A ono šta nan je prin pe-šes godin bilo smišno i zabavno, danas je uglavnon tužno... pa, sad, morebit zato šta su nas iskustva gadno opekla, pa smo se i inače zaboravile smijat. Nike od nas satrale egzistencijalne teškoće, drugima nî do smija kad se oko nji' niko više ne smije... ne znan više. Vidin po štekatima masu svita brez smija u očima, brez lipe, pa i ikakve riči – samo prčkaju po pametnin mobitelima (ne sumljan da in vlasnici jesu glupji od većine nji') – osićan samo da je iz dana u dan sve više otuđenja, pa stoga i puno teže nać razloga za rados', razbudit u sebi ono veselo dite šta u smiju išće zaklon od životni’ teškoća. Ma je sve teže i pobić u zaborav, jerbo nas jučerašnje ure sustižu i ne dadu se izbrisat! Sve je to snašlo i moju i vašu Gabrijelu, oliti Gogu Bjondinu, čija vas je ispovist u prvon (odavno razgrabjenon) knjizi razgalila i ponudila van pogled kroz ružičaste oćale na ovu našu svagdašnjicu punu tmurni kolura. Ali, ne da se ona! Nije klonila duhon, nego je lipo prionula onome staron libru i rasparala ga kâ dotrajalu veštu, odbacila olinjalu pređu i isplela novu, dopunjenu (momu se uredniku više sviđa rič: napunjenu) inačicu.

Arijana Čulina rođena je 1965. u Splitu. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od početka glumačke karijere angažirana je u HNK Split i danas je prvakinja dramskog ansambla. Osim u kazalištu, glumila je i na filmu i u televizijskim serijama. Usporedo s glumom bavi se i spisateljskim radom. Dosad je objavila desetak knjiga, koje su gotovo sve postale bestseleri. Napisala je i nekoliko knjiga za djecu. Kao glumica nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta, Zlatnom arenom, Marulom i nagradom FEST-a, a kao književnica nagradom Marin Držić. Živi, glumi, piše i slika u rodnom Splitu.   

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –