Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Arijana Čulina

Kako sam postao faca

  • Nakladnik: Mozaik knjiga
  • 12/2008.
  • 200 str., meki uvez
  • ISBN 9789531404402
  • Cijena: 15.79 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Treba biti pametan, ulizica, lukav, treba imati moć, nositi odjeću s potpisom, imati vlastiti biznis, treba biti bogat, imati djevojku, ići na fitnes. Ne treba se javljati na telefon, ne smije se pokazivati da ti je do ičega stalo... ukratko, to je, kako sugeriraju naslovi poglavlja romana "Kako sam postao faca", formula uspjeha muškarca u 40-ima, koji živi i radi u Hrvatskoj. Pisan u muškom rodu, roman donosi priču Srećka, mladog muškarca koji je pod svaku cijenu odlučio uspjeti.

Srećko, intelektualac, koji je bio neugledan, pristojan i pažljiv prema svakome, odlučio je okrenuti stranicu. Zbog svog lijepog ponašanja nije dobro prolazio u muškom društvu, a bome nije ga išlo ni kod žena, koje su više voljele opake muškarce s bendžolama i bijesnim motorima. Svoju je društvenu transformaciju započeo malim koracima: ubacivao se preko reda svugdje, počeo je pomalo lagati, pa se ulizivati jer je uvidio da ljudske kvalitete kod drugih ne prolaze najbolje, pa varati, krasti... Sve mu je krenulo za rukom i povelo ga do vrha društvene ljestvice.

"Postao sam još bogatiji. Lova se lijepi na lovu, moćni na još moćnije. Prirodnim slijedom počeo sam financirati političke stranke, za nagradu ušao u politiku, počeo dobivati još bolje, veće poslove. Kao takvom, svi su mi putovi bili otvoreni. Postao sam pravi tip 21. stoljeća... Posjedovao sam sve vrline uspješnog čovjeka. Postao sam bezosjećajan, beskrupulozan, neiskren gad. Dovoljno sam bio pametan da postanem glup", citat je iz romana predstavljenog kao priručnik namijenjen svakom suvremenom muškarcu.

Roman donosi detaljne upute o tome kako prevariti, ukrasti, postati poduzetnik omiljen u društvu i među ženama. No, on je i mnogo više od toga, donosi sve što svaki muškarac mora učiniti kako bi od sasvim prosječnog i običnog tipa postao prava faca, upravo onakva kakve danas najbolje prolaze.

Arijana Čulina rođena je 1965. u Splitu. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Od početka glumačke karijere angažirana je u HNK Split i danas je prvakinja dramskog ansambla. Osim u kazalištu, glumila je i na filmu i u televizijskim serijama. Usporedo s glumom bavi se i spisateljskim radom. Dosad je objavila desetak knjiga, koje su gotovo sve postale bestseleri. Napisala je i nekoliko knjiga za djecu. Kao glumica nagrađena je Nagradom hrvatskog glumišta, Zlatnom arenom, Marulom i nagradom FEST-a, a kao književnica nagradom Marin Držić. Živi, glumi, piše i slika u rodnom Splitu.   

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –