Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stjepo Martinović

Self-help? Bull-shit! : Fenomenološki esej

  • Nakladnik: ArsIris
  • 04/2011.
  • 104 str., meki uvez s klapnama
  • ISBN 9789535649823
  • Cijena: 7.83 eur
    Preračunato po fiksnom tečaju konverzije 7,53450 kuna za 1 euro
  • Cijene knjiga su informativnog karaktera, navodimo prvu cijenu po izlasku knjige iz tiska. Preporučamo da cijene i dostupnost knjiga provjerite kod nakladnika ili u knjižarama! Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.
Fenomenološki esej u kojem se "samopomoć" raskrinkava kao podvala globalizacijskih središta moći, jer služi potiskivanju dijaloga o alternativnim modelima društvenog razvoja - tvrdeći kako su neoliberalizam i imanentno koruptivna parlamentarna demokracija "kraj povijesti", a pojedinac koji se ne može prodati na sankrosantnom tržištu sam kriv za sve svoje nedaće... pa neka se, jer ga "društvo" (zapravo korporacijski totalitarizam) isključuje i odbacuje, tješi samopomoći.

Tom modelu autor suprotstavlja koncept izravne samouprave, po zamislima sociološke škole Amitaija Ezionija, polazeći od postavke da je čovjek društveno biće i da je ljudska zajednica ambijent njegovog samopotvrđivanja, a ne tržište uzdignuto na pijedestal neosporive dogme.

Stjepo Martinović rođen je 10. travnja 1945. u Dubi, u Konavoskim brdima. Osnovnu školu pohađao je u Cavtatu gdje upija znanja o moru i njime oblikovanim ljudima, spoznajući kulturnu tradiciju Sredozemlja i umijeće razumijevanja legende. Nakon gimnazije u Dubrovniku, studira u inozemstvu, završava 1970. filologiju u Beogradu, u Zagrebu se 1973. zapošljava u marketingu, a 1974. upisuje studij novinarstva. U kolovozu 1975. počinje raditi u Vjesnikovoj kući – kao reporter, urednik, komentator, gl. urednik... prvo u revijama, a potom, do kraja 1994. godine, u dnevniku Vjesnik. Od 1995. bavi se marketingom, da bi 2007. počeo pisati beletristiku i prevoditi s engleskog, njemačkog i talijanskog.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –