Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Stjepo Martinović

Incognito : roman za mlade

  • Nakladnik: Ibis grafika
  • 08/2021.
  • 119 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533630267
  • Moderna vremena više se ne bave prodajom knjiga, potražite ih u knjižarama, antikvarijatima ili u knjižnicama.

Stjepo Martinović dolazi iz svijeta pisaca romana za odrasle i u svoj roman za mlade, "Incognito", donio je duh tri romana. Ovo nije roman za mlade s tipičnom tinejđerskom temom. Ne govori o nesretnoj ljubavi ili o drugim problemima adolescenata. To je roman koji nas vodi na put u neistražene sfere umjetnosti. Vodi nas u neka davnija vremena kada se svijet razlikovao od današnjeg, prepunog svima dostupnih tehnoloških dostignuća. 

Roman započinje u Podgomilju, na gradilištu, gdje djevojčica Lucija pronalazi mapu sa slikama nepoznatog autora. Odnosi je kući i započinje potragu za nepoznatim autorom. Potraga se nastavlja se u Firenci, gradu umjetnosti, a putem svi naučimo mnoge stvari o slikama, slikarima i slikarskim tehnikama.

Stjepo Martinović rođen je 10. travnja 1945. u Dubi, u Konavoskim brdima. Osnovnu školu pohađao je u Cavtatu gdje upija znanja o moru i njime oblikovanim ljudima, spoznajući kulturnu tradiciju Sredozemlja i umijeće razumijevanja legende. Nakon gimnazije u Dubrovniku, studira u inozemstvu, završava 1970. filologiju u Beogradu, u Zagrebu se 1973. zapošljava u marketingu, a 1974. upisuje studij novinarstva. U kolovozu 1975. počinje raditi u Vjesnikovoj kući – kao reporter, urednik, komentator, gl. urednik... prvo u revijama, a potom, do kraja 1994. godine, u dnevniku Vjesnik. Od 1995. bavi se marketingom, da bi 2007. počeo pisati beletristiku i prevoditi s engleskog, njemačkog i talijanskog.

© Bilješke o knjigama izrađene su na osnovu informacija dobivenih od nakladnika i njihove dodatne uredničke obrade temeljem uvida u sadržaj knjige, te se kao takve ne smiju prenositi bez prethodnog dogovora s uredništvom portala.

– Od istog nakladnika –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Od istog autora –

Prethodna Slijedeća Vidi sve knjige

– Pretraži sve knjige –