Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
PODCAST • Piše: MV Info • 27.04.2023.

PODCAST: Dora Šustić – Psi

Dora Šustić (foto: Asiana Jurca Avci)

Mlada scenaristica, filmska redateljica i spisateljica iz Rijeke, Dora Šustić, debitirala je krajem 2022. godine romanom „Psi“. Roman je pod radnim nazivom „Praznina“ 2021. godine dobio Književnu nagradu „Drago Gervais“, za najbolje neobjavljeno književno djelo.  

Ovaj roman, satkan od same emocije, odmah je po objavljivanju izazvao pažnju i publike i kritike (za naš portal o romanu je pisao Dean Trdak). 

Poslušajte ulomak koji je za vas odabrala i pročitala sam autorica.

– PODCAST: Dora Šustić – Psi –

Moderna vremena · PODCAST: Dora Šustić – Psi

Snimila: Dora Šustić
Obrada zvuka: Paula Margaretić

Dora Šustić je spisateljica, scenaristica i filmska redateljica, rođena 1991. u Rijeci. Diplomirala je političke znanosti u Ljubljani i magistrirala scenaristiku na FAMU u Pragu. Tijekom studija napisala je i režirala nekoliko kratkih igranih filmova, a trenutačno razvija svoj prvi dugometražni film. Radi kao scenaristica i suradnica na raznim filmskim i televizijskim projektima te predaje Osnove filmskog jezika na Praškom filmskom institutu.

Dora Šustić

Psi

  • Gradska knjižnica Rijeka 10/2022.
  • 152 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789535924593

Roman "Psi" prikazuje milenijalce u raskoraku između suspregnutosti i raspojasanosti, anesteziranosti ekscitiranosti, otupjelosti i nadraženosti, suzdržanosti i izražajnosti, feminističke emancipacije i seksualne ekstrovertiranosti, materijalnog obilja i duhovne lišenosti. U tom se kontekstu odvija veza između muškarca na pragu zrelih godina i djevojke u cvijetu mladosti.

– Povezani sadržaj –

Kritika • 27.02.2023.

Dora Šustić : Psi

– Pretraži sve članke –