Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 12.06.2017.

Ponta u Dubrovniku: Temelkuran, Nikolaidis i Tasić
Održava se
12.-16.06.2017.

U Dubrovniku se od 12. do 16. lipnja održava petodnevno događanje nazvano Struktura, koje će ugostiti vrhunske umjetnike i teoretičare. Struktura je sedmo u nizu događanja posvećenih suvremenoj filozofiji, estetici i politici, koje su od 2009. održavana u zagrebačkoj MaMi.

U Inter-univerzitetskom centru tako će se održati simpozij posvećen sudbini pojma “strukture” — kao pojma i konstrukcije — u dvadeset i prvom stoljeću. Temi će iz perspektive filozofije, psihoanalize, umjetnosti, znanosti, literature i filma pristupiti teoretičari mahom mlađe generacije: Aaron Schuster, Ada Smailbegovic, Evan Calder Williams, Victoria Brooks, Omri Moses, Alexi Kukuljevic, Nathan Brown, Joshua Wiebe, Robin Graham,  Amanda Holmes, Ante Jerić, Vladimir Tasić, Leonardo Kovačević i Pearl Brilmyer.

U umjetničkom dijelu Struktura u Lazaretima održat će se Ponta, program i prostor za priču. Ponti će u goste doći program Zagreb Reads Europe (u suradnji s književnom platformom Literature Across Frontiers i projektom Literary Europe Live) u kojem će se 12. lipnja predstaviti novinarka i književnica Ece Temelkuran - važan glas druge, slobodarske Turske, a dan poslije dubrovačka će publika pobliže upoznati dvojicu zapaženih književnika iz susjedstva, Andreja Nikolaidisa i Vladimira Tasića.

U Kinu Visia se izborom svojih novijih filmova predstavljaju Ana Hušman, nezaobilazno ime eksperimentalnog filma u Hrvatskoj, te njemački redatelj Heinz Emigholz, čuven po svojim filmovima o modernoj arhitekturi.

Posebna su pak priča koncerti dugog trajanja baskijskog umjetnika s rimskom adresom, Alexa Mendizabala. Koristeći samo balone i pištaljke Mendizabal stvara fantastične i jedinstvene zvučne efekte pa je sigurno kako će i u prostoru Lazareta ovaj umjetnik razigrati maštu publike.

Ulaz na sve programe je slobodan/besplatan.

Organizatori: Multimedijalni institut – MaMa (Zagreb), Centre for Expanded Poetics – Concordia University (Montréal, Kanada), Kulturtreger – Booksa (Zagreb)
Partneri: Inter-University Centre Dubrovnik, Kinematografi Dubrovnik, Lazareti 1-5, Literature Across Frontiers 

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –