Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Andrej Nikolaidis ×

Najava • 28.09.2022.

5. Mediteranski festival knjige – u fokusu Crna Gora

Na petom Mediteranskom festivalu knjige, koji se otvara u srijedu 28. rujna, u dvorani SC Gripe u Splitu, sudjelovat će pedesetak nakladnika. Festival ima bogat program kojem je u fokusu Crna Gora, odnosno njeni autori, književnici Andrej Nikolaidis, Ognjen Spahić, Aleksandar Radunović i Vladimir Vojinović, koje u Split dovodi izdavačka kuća Fokalizator.
Najava • 04.09.2022.

Deseti Festival svjetske književnosti uskoro otvara svoja vrata!

Na samom kraju ljeta deseti Festival svjetske književnosti otvara svoja vrata kako bi ugostio najveća imena književne godine iza nas, mlade zvijezde u usponu kao i suvremene klasike. Festival će se održati u prostorima Doma HDLU, Knjižare Fraktura i Botaničkog vrta od 4. do 9. rujna, i postati dom čak četrnaest zemalja!
Najava • 19.11.2021.

27. Sa(n)jam knjige u Istri – Ljubav, pokreće li i dalje svijet?

Drugi put u ovoj godini Sa(n)jam knjige u Istri tvorničke hale bivše Arena trikotaže pretvara u 'pogon' za knjigu, prostor za knjišku diskusiju i mjesto susreta autora s publikom. Više od pedeset stranih i domaćih autorica i autora gostovat će u Puli od 19. do 28. studenog 2021. kada će kroz gotovo četrdeset programa raspraviti tematski fokus 27. Sajma – Ljubav.
Preporuka • 30.09.2021.

Kabinet čuda: Mađarska rečenica Andreja Nikolaidisa

U rujnu se na radionici Kabinet čuda čitao roman 'Mađarska rečenica' Andreja Nikolaidisa. Poslušajte preporuku u kojoj voditeljica radionice Marija Ott Franolić govori zašto bi trebalo čitati ovaj neobičan roman koji se sastoji od jedne jedine rečenice. Priča o piscu i njegovom alter egu upotpunjena je mnogim otvorenim filozofskim pitanjima, pa se čitanje čini kao stalni dijalog s autorom.
Vijest • 08.12.2020.

Odabrano šest finalista književne Nagrade Fric za 2019./2020.

Cvijetić, Gregur, Kaplan, Nikolaidis, Periš i Prtenjača autori su 6 naslova koji su ušli u finale književne nagrade Fric koja se već četvrtu godinu u organizaciji tjednika Express dodjeljuje za najbolju proznu neprevedenu knjigu premijerno objavljenu u Hrvatskoj u razdoblju 1. srpnja 2019. – 30. lipnja 2020.
Najava • 02.10.2009.

Ribookiranje : Quorum u ruhu 'Dolaska'

Novu sezonu Ribookiranja u riječkoj knjižari Ribook otvara Kruno Lokotar s predstavljanjem novog broja časopisa 'Quorum', koji u novom broju čitatelje upoznaje s radom crnogorskog pisca Andreja Nikolaidisa. Svoj će roman "Dolazak" predstaviti sam Nikolaidis i gost – teoretičar književnosti Nikica Petković. Ribookiranje će se održati u petak, 2. listopada 2009. u 19 sati.
Najava • 28.03.2009.

Pričigin : Predstavljanje knjige 'Dolazak' Andreja Nikolaidisa

U subotu, 28. ožujka 2009., u Splitu, u sklopu festivala pričanja priča "Pričigin", održat će se predstavljanje knjige "Dolazak" Andreja Nikolaidisa, s početkom u 17 sati, u kavani Quasimodo robne kuće Dalma, na drugom katu. Knjigu predstavljaju: Andrej Nikolaidis, Predrag Lucić i Kruno Lokotar. U nastavku 'Priče iz našeg sokaka'...
Najava • 26.03.2009.

Promocija novog romana Andreja Nikolaidisa 'Dolazak'

Promocija romana "Dolazak", novog romana Andreja Nikolaidisa, crnogorskog pisca svjetskog KaLibra, održat će se u četvrtak, 26. ožujka 2009. u Dubrovniku, u Hotelu Bellevue, u špice longeu s početkom od 19.30 sati. Dok apokalipsa bubnja o vrata, mora rastu i pada snijeg usred ljeta, roman će predstaviti Andrej Nikolaidis i Kruno Lokotar.