Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel

Andrej Nikolaidis ×

Najava • 19.11.2021.

27. Sa(n)jam knjige u Istri – Ljubav, pokreće li i dalje svijet?

Drugi put u ovoj godini Sa(n)jam knjige u Istri tvorničke hale bivše Arena trikotaže pretvara u 'pogon' za knjigu, prostor za knjišku diskusiju i mjesto susreta autora s publikom. Više od pedeset stranih i domaćih autorica i autora gostovat će u Puli od 19. do 28. studenog 2021. kada će kroz gotovo četrdeset programa raspraviti tematski fokus 27. Sajma – Ljubav.
Preporuka • 30.09.2021.

Kabinet čuda: Mađarska rečenica Andreja Nikolaidisa

U rujnu se na radionici Kabinet čuda čitao roman 'Mađarska rečenica' Andreja Nikolaidisa. Poslušajte preporuku u kojoj voditeljica radionice Marija Ott Franolić govori zašto bi trebalo čitati ovaj neobičan roman koji se sastoji od jedne jedine rečenice. Priča o piscu i njegovom alter egu upotpunjena je mnogim otvorenim filozofskim pitanjima, pa se čitanje čini kao stalni dijalog s autorom.
Vijest • 08.12.2020.

Odabrano šest finalista književne Nagrade Fric za 2019./2020.

Cvijetić, Gregur, Kaplan, Nikolaidis, Periš i Prtenjača autori su 6 naslova koji su ušli u finale književne nagrade Fric koja se već četvrtu godinu u organizaciji tjednika Express dodjeljuje za najbolju proznu neprevedenu knjigu premijerno objavljenu u Hrvatskoj u razdoblju 1. srpnja 2019. – 30. lipnja 2020.
Najava • 07.09.2017.

Predstavljanje romana Andreja Nikolaidisa 'Mađarska rečenica'

U sklopu Festivala alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ) u četvrtak, 7. rujna u 19 sati održat će se predstavljanje romana Andreja Nikolaidisa 'Mađarska rečenica'. Roman će predstaviti Andrej Nikolaidis, Emir Imamović Pirke i Kruno Lokotar.
Najava • 12.06.2017.

Ponta u Dubrovniku: Temelkuran, Nikolaidis i Tasić

U Dubrovniku se od 12. do 16. lipnja održava petodnevno događanje nazvano 'Struktura', koje će ugostiti vrhunske umjetnike i teoretičare. U sklopu programa održat će se 'Ponta', program i prostor za priču na kojoj će se predstaviti turska spisateljica Ece Temelkuran - važan glas druge, slobodarske Turske, te Andrej Nikolaidis i Vladimir Tasić.
Najava • 26.03.2009.

Promocija novog romana Andreja Nikolaidisa 'Dolazak'

Promocija romana "Dolazak", novog romana Andreja Nikolaidisa, crnogorskog pisca svjetskog KaLibra, održat će se u četvrtak, 26. ožujka 2009. u Dubrovniku, u Hotelu Bellevue, u špice longeu s početkom od 19.30 sati. Dok apokalipsa bubnja o vrata, mora rastu i pada snijeg usred ljeta, roman će predstaviti Andrej Nikolaidis i Kruno Lokotar.