Prilagodbe

Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Vijest • Piše: MV Info • 11.03.2024.

Poziv piscima za sudjelovanje na Europskom rezidencijalnom programu za dramatičare

Foto: Marko Ercegović

Zagrebačko kazalište mladih (ZKM) poziva spisateljicu / pisca koji će u razdoblju od travnja do studenog ove godine putovati na relaciji Zagreb, Madrid, Berlin, Vilnius i Bruxelles i raditi na svom novom dramskom tekstu u suradnji s umjetničkim vodstvima renomiranih europskih kazališta. 

Riječ je o javnom pozivu dramskim piscima otvorenom do 15. ožujka 2024. za sudjelovanje na Europskom rezidencijalnom programu za dramatičare.

Taj se program održava u koprodukciji Centro Dramatico Nacional (Madrid, Španjolska), Maxim Gorki Theater (Berlin, Njemačka), Lietuvos Nacionalinis Teatres (Vilnius, Litva), Koninklijke Viaamse Schouwburg (Bruxelles, Belgija) i Zagrebačkog kazališta mladih (Zagreb, Hrvatska), s idejom afirmiranja europskog novog dramskog pisma na službenim jezicima zemalja sudionica.
 
Odabrani pisac iz Hrvatske putovat će tijekom 2024. u koprodukcijska kazališta te u jednotjednom boravku u Španjolskoj, Belgiji, Njemačkoj i Litvi (22.04. – 28.04. Madrid, 21.06. – 28.06. Bruxelles, 26.08. – 01.09. Berlin i 11.11. – 17.11. Vilnius) razvijati internacionalni dijalog s ostalim autorima i kazališnim profesionalcima u svrhu prikupljanja povratnih informacija o vlastitom tekstu i autorskom procesu.

Prispjele prijave razmotrit će povjerenstvo koje će oformiti Zagrebačko kazalište mladih, a do 3. travnja 2024. donijet će se odluka o odabranom dramskom autoru. 

Propozicije Javnog poziva!

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –