Moderna vremena

Pogledaj... sve je puno knjiga.

Ilustracije: John Tenniel
Najava • Piše: I.P. - MV • 08.06.2022.

Predstavljanje knjige Dina Milinovića 'Svijet je muškog roda ili tragedija koje nije bilo'
Održava se
09.06.2022. u 12h

Predstavljanje knjige Dine Milinovića "Svijet je muškog roda ili tragedija koje nije bilo"(Matica hrvatska, 2021.) održat će se u četvrtak 9. lipnja u 12 sati u Knjižari Matice hrvatske u Zagrebu.

Knjigu će predstaviti: Mate Maras, Rene Medvešek, Luka Šeput i Dino Milinović.

O knjizi:

Dramski tekst "Svijet je muškog roda" autorov je prilog 350. obljetnici pogibije Petra Zrinskog i Fran Krste Frankopana u Bečkom Novom Mjestu.

U vrijeme kada Luj XIV. počinje vladati u Francuskoj (1661), hrvatske su zemlje podijeljene između tri sile: Hrvatsko kraljevstvo za kralja ima Leopolda I. iz austrijske loze Habsburga; Dalmacija i dio Istre u posjedu su Mletačke Republike; ostali dio zemlje dospio je pod vlast Osmanlija. Svakodnevno ratovanje na granici sudbina je ljudi u Hrvatskoj već gotovo dva stoljeća. U takvim okolnostima, suočeni s prijetnjom nestanka, Nikola i Petar Zrinski, iz roda Šubića, te Fran Krsto Frankopan, članovi dvije najbogatije i najpoznatije hrvatske velikaške obitelji, kuju planove kako ponovo ujediniti raskomadano kraljevstvo. U potrazi za saveznicima, svoj pogled upiru prema Francuskoj i Luju XIV. koji im spremno nudi pomoć protiv svoga šogora, austrijskoga cara...

Dino Milinović

Svijet je muškog roda ili Tragedija koje nije bilo

  • Matica hrvatska 12/2021.
  • 83 str., tvrdi uvez
  • ISBN 9789533412054
  • Cijena 90.00 kn

Dramski tekst 'Svijet je muškog roda' autorov je prilog 350. obljetnici pogibije Petra Zrinskog i Fran Krste Frankopana u Bečkom Novom Mjestu.

– Povezani sadržaj –

– Pretraži sve članke –